Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται δύο Σκωτσέζοι

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας  κατηγορούνται δύο Σκωτσέζοι

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται δύο Σκωτσέζοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Είχαν μαχαιρώσει Πολωνό επειδή τσακώθηκαν για τον ποδοσφαιριστή Λούκας Ποντόλσκι

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή θα καθίσουν δύο Σκωτσέζοι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου την προσεχή εβδομάδα.

Οι δύο αλλοδαποί παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για τον τραυματισμό στο Φαληράκι της Ρόδου πριν από έξι χρόνια, 27χρονου Πολωνού, τον οποίο μαχαίρωσαν στο πρόσωπο για τη φανέλα του... Ποντόλσκι!


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο Φαληράκι και είχε ως αποτέλεσμα ο μεν Πολωνός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ο ένας εκ των δύο Σκωτσέζων να συλληφθεί και σε βάρος του να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας!


Ειδικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, ύστερα από διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή, ο 28χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε με σουγιά στο πρόσωπο έναν 27χρονο αλλοδαπό υπήκοο Πολωνίας.


Ο σουγιάς, συνολικού μήκους 17 εκατοστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε.


Ο 27χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.


Σε ό,τι αφορά τον αλλοδαπό δράστη προσήχθη στον ανακριτή Ρόδου συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Ούνα Χέιλυ όπου απολογούμενος, αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον 27χρονο Πολωνό. Και οι δύο βρισκόμενοι σε μπαρ στο Φαληράκι και έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, συζητούσαν για ποδόσφαιρο και η κουβέντα ήρθε στον γνωστό παίχτη της Άρσεναλ, Λούκας Ποντόλσκι (Lukas Josef Podolski), ο οποίος γεννήθηκε στην Πολωνία όμως είναι πολιτικογραφημένος στη Γερμανία. Κατά τη συζήτηση όπου υπήρξε διαφωνία για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή μεταξύ των δύο αλλοδαπών, ο Πολωνός χαστούκισε τον Σκωτσέζο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αρπάξει ό,τι βρήκε επάνω στο τραπέζι, δηλαδή το μαχαίρι, και να τον χαρακώσει στο πρόσωπο!


Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με μοναδικό όρο την καταβολή εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας