Μεγάλα συνέδρια τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη στη Ρόδο

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να στηρίζει τη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων καθώς επενδύει στον τουρισμό και επιθυμεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο για το καλό του τόπου, δήλωσε χτες η εντεταλμένη Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη.

Ειδικότερα ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα συνέδρια που συνδιοργανώνει η περιφέρεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά λέγοντας τα εξής:

«Η περιφέρεια συνδιοργανώνει το διάστημα 5-7 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το κέντρο νησιωτικού πολιτισμού Mesonisos ένα διεπιστημονικό συμπόσιο. Θα έρθουν σημαντικές προσωπικότητες ακαδημαϊκοί και πολιτικοί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του στη Ρόδο.

Επίσης μία δράση που ενισχύουμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια είναι το συνέδριο προσομοίωσης διεθνών οργανισμών που κάθε χρόνο στη Ρόδο διοργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης, και αυτό γίνεται το διάστημα 10 -14 Οκτωβρίου.

Φέτος το συνέδριο τελεί και υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και θα γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με τον οργανισμό και την ΕΕ.

Συνδιοργανώνουμε επίσης στις 21 Οκτωβρίου με το τμήμα μεσογειακών σπουδών του πανεπιστημίου Αιγαίου, ένα αρχαιολογικό συνέδριο, στο οποίο θα πάρουν μέρος διεθνείς προσωπικότητες.

Επίσης με το σύλλογο ΘΑΛΕΙΑ συνδιοργανώνουμε δράση που έχει να κάνει με τα νοσήματα της αρθρίτιδας και του λύκου στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας αρθρίτιδας.

Ένα άλλο συνέδριο που συνδιοργανώνουμε με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι το τρίτο πανελλήνιο συνέδριο για τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, που θα γίνει από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου».