Μπελάδες ενόψει για σωματεία και ποδοσφαιριστές

«Φωτιές» άναψε στην ΕΠΣΔ και στα ποδοσφαιρικά σωματεία το έγγραφο που έφτασε χθες από την ΕΠΟ και το οποίο ενημερώνει για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ένταξης και μάλιστα άμεσα, μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, του συνόλου των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στο νέο σύστημα της Κάρτας Υγείας.

Πρόκειται στην ουσία για πρόσκληση υλοποίησης της απόφασης του υφυπουργείου Αθλητισμού και το ερώτημα είναι τι γίνεται με όλους εκείνους που έχουν ήδη εξεταστεί από γιατρό και αναφέρονται στις καταστάσεις υγείας των σωματείων, καθώς τουλάχιστον μέχρι χθες, δεν υπήρξε η σχετική διευκρίνιση.

 Όπως υπογραμμίζεται στην υπουργική απόφαση, «η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη γραμματεία ή στον αρμόδιο διαιτητή αγώνα κάθε είδους αθλητικής εκδήλωσης αγωνιστικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα».

 Η Κάρτα Υγείας ισχύει για ένα έτος και προκειμένου να εκδοθεί, ο αθλητής θα πρέπει να περάσει από κλινική εξέταση, να παρουσιάσει το ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, όπως και να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα.