Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις θέσεις των Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κατσιδώνη συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου. Στη συνάντηση από το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Σάββας Χατζησάββας, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τριπολίτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παναγιώτης Εγγλέζος και το Μέλος της Διοίκησης Μιχάλης Χαροκόπος. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Ε.Κ.Ρ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς εξαιτίας της κακής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται το κτηριακό συγκρότημα, που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, αλλά και εξαιτίας της πρόθεσης του Δήμου να δώσει τη Νέα Αγορά με διαγωνισμό σε επενδυτή. Τα προβλήματα αυτά οξύνονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός, ότι οι καταστηματάρχες κινδυνεύουν άμεσα με έξωση, μιας και οι μισθώσεις τους λήγουν στις 31/12/2018.

Οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν επίσης το Ε.Κ.Ρ για τις προτάσεις που έχουν κάνει στον Δήμο τόσο για τη λειτουργία και την επισκευή της Νέας Αγοράς, όσο και για τους κινδύνους που θα υπάρξουν στην απασχόληση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους, αν αυτές εξαναγκαστούν σε κλείσιμο και έξωση από τον Δήμο ή από τον νέο επενδυτή.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, κ. Σάββας Χατζησάββας, μιλώντας εκ μέρους της Διοίκησης χαρακτήρισε δίκαιες και τεκμηριωμένες τις θέσεις, που παρουσίασε το Σωματείο των Καταστηματαρχών. Εξέφρασε την πάγια αντίθεση του Ε.Κ.Ρ ενάντια στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης της δημοτικής περιουσίας, όταν μάλιστα αυτή αφορά εμβληματικά ακίνητα, όπως αυτό της Νέας Αγοράς, που είναι χαρακτηριστικά της ιστορίας και της ταυτότητας της πόλης μας. Τα ακίνητα αυτά ανήκουν στον ροδιακό λαό και σε αυτόν πρέπει να παραμείνουν.

Το Ε.Κ.Ρ θα τοποθετηθεί και επίσημα στηρίζοντας τις θέσεις των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς και θα παρουσιάσει συνολικά τη θέση του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ρόδου, στην οποία συμμετέχει. 

«Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε τις θέσεις των καταστηματαρχών και είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιώτη της Νέας Αγοράς», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Ρ.