Ορκωμοσία 589 νέων οπλιτών  πραγματοποιήθηκε  στ’ Αφάντου

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής μας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων αλλά και δεκάδων συγγενών και φίλων, 589 νέοι οπλίτες έδωσαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί όρκο τιμής να υπηρετήσουν με αφοσίωση την πατρίδα!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Γρηγόρη Ρουμάνη, ανώτατων αξιωματικών, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Ευστρατίου, καθώς και εκπροσώπων λοιπών αρχών και φορέων του τόπου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν και να καμαρώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές με τα δικά τους παιδιά!
Μία δυνατότητα που δόθηκε και πάλι στους συγγενείς των νέων οπλιτών, μετά από οχτώ χρόνια, καθώς τον Μάιο του 2010 ήταν η τελευταία φορά που στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία νεοσυλλέκτων.

Έτσι χθες οι 589 στρατιώτες της 2018 Ε’ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους τους κράτους.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των νέων οπλιτών και με μια μικρή δεξίωση που δόθηκε στους χώρους του στρατοπέδου.