Ορκωμοσία 589 νέων οπλιτών πραγματοποιήθηκε στ’ Αφάντου

Ορκωμοσία 589 νέων οπλιτών  πραγματοποιήθηκε  στ’ Αφάντου

Ορκωμοσία 589 νέων οπλιτών πραγματοποιήθηκε στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1582 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής μας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων αλλά και δεκάδων συγγενών και φίλων, 589 νέοι οπλίτες έδωσαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί όρκο τιμής να υπηρετήσουν με αφοσίωση την πατρίδα!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Γρηγόρη Ρουμάνη, ανώτατων αξιωματικών, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Ευστρατίου, καθώς και εκπροσώπων λοιπών αρχών και φορέων του τόπου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν και να καμαρώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές με τα δικά τους παιδιά!
Μία δυνατότητα που δόθηκε και πάλι στους συγγενείς των νέων οπλιτών, μετά από οχτώ χρόνια, καθώς τον Μάιο του 2010 ήταν η τελευταία φορά που στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία νεοσυλλέκτων.

Έτσι χθες οι 589 στρατιώτες της 2018 Ε’ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους τους κράτους.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των νέων οπλιτών και με μια μικρή δεξίωση που δόθηκε στους χώρους του στρατοπέδου.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου