«Ακαταλαβίστικα»

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Μπορεί και να πάσχω – ευτυχώς για μένα - από έλλειψη νοσηρής φαντασίας, που δεν μπορώ να διανοηθώ τον Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο, τον Μεγαλύτερο Έλληνα Στρατηλάτη της Υφηλίου, να μιλάει «Μακεδονικά», όπως ονόμασαν οι όμοροι γείτονές μας τη σλαβική τους γλώσσα!

Ακόμα και τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου γνωρίζουν, ότι ο Έλληνας Μακεδόνας Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος, ο γιος του βασιλιά Φιλίππου, ο οποίος δήλωνε «Βασιλεύς των Ελλήνων», που κατέκτησε την τότε γνωστή υφήλιο, είχε πρόθεση εκπολιτιστική, για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού μοναδικού μας Πολιτισμού.

Πώς να χωρέσει η φαντασία μου σήμερα, που το κρατίδιο μετονομάστηκε  «Νέα Μακεδονία», που βέβαια πριν επικυρωθεί ακόμα η απόφαση της ονομασίας, δηλώνει ο ηγέτης τους Ζόραν Ζάεφ, ότι το κρατίδιό τους ονομάζεται σκέτο Μακεδονία, έχουν Μακεδονική εθνικότητα και μιλούν την Μακεδονική γλώσσα, ενώ βέβαια, όλοι γνωρίζομε ότι η γλώσσα που μιλούν είναι σλαβική και το αλφάβητό τους το «εφηύραν» οι δικοί μας, Έλληνες Ορθόδοξοι Μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος, όπως έχει υιοθετηθεί από σλαβικούς λαούς και τη Ρωσία.

Πραγματικά σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» ή «παραχαράξεις της Ιστορίας»; Μας προπαγανδίζετε ανιστόρητες θέσεις και στείρους (κι επικίνδυνους) παραλογισμούς και παραχαράξεις τις Ιστορίας μας, όταν μιλάτε για Μακεδονικό Κράτος και Μακεδονική Γλώσσα.

Είναι εντελώς απαράδεκτοι παρόμοιοι ισχυρισμοί, όταν όλοι οι Έλληνες, όπως και οι μορφωμένοι ξένοι, γνωρίζουν ότι στη Μακεδονίας μας τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λάτρευαν την ίδια με την λοιπή Ελλάδα θρησκεία – το Δωδεκάθεο - μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, εφόσον στη Μακεδονία μας παίζονταν οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες χωρίς την ανάγκη μετάφρασης, οι Μακεδόνες μας έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (που μόνον Έλληνες έπαιρναν μέρος) και ας θυμηθούμε την ιστορική φράση: «Πλην Λακεδαιμονίων».

Για να θυμίσουμε στους «επαΐοντες» την αδιαμφισβήτητη Ιστορία. Μετά τη νίκη στο Γρανικό Ποταμό και την απελευθέρωση των Μικρασιατικών παραλίων, ο Μέγας Αλέξανδρος έστειλε 300 Περσικές πανοπλίες στον Παρθενώνα με το επίγραμμα: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των Βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων».