Γ. Παπαγεωργίου: «Η Νέα Φιλική εταιρεία ή Ιερά Συμμαχία  θα ωφελήσει την κοινωνία της Ρόδου;»

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμπλέκονται σημαντικοί θεσμοί οι οποίοι ωφείλουν να συνεργάζονται ουσιαστικά και ήρεμα και αποτελεσματικά μεταξύ τους, προκειμένου να υπάρξει το επιδιωκόμενο θετικό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο την ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, οικονομίας, με αμοιβαίο σεβασμό στην αυτονομία ενός εκάστου όπου χρειάζεται.

Τα τελευταία δέκα χρόνια παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, και όπως όλοι οι δημότες αυτής της πόλης του νησιού, δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί δυστυχώς έχουμε φαινόμενα αρρυθμίας και όχι καλής συνεργασίας που κίνητρο έχει δυστυχώς τις περισσότερες φορές το πολιτικό όφελος ενός ή λίγων ανδρών ενός θεσμικού φορέα που επιβεβαιώνονται με δηλώσεις το ποιος ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ποιόν.

Αυτές τις μέρες είχαμε μια ευχάριστη είδηση που αφορά την επιλογή και στήριξη ηθικά, πολιτικά, δύο επιφανών ανδρών στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, και που αν προστεθεί και ο έτερος έστω και αν αντιπροσωπεύει τις παραγωγικές τάξεις χωρίς πολιτική χροιά, αποτελούν μια ΤΡΙΑΔΑ νέων σημαντικών ανδρών με απεριόριστες δυνατότητες, αλλά με κύριο στοιχείο την αποδεδειγμένα αποτελεσματική και αγαστή συνεργασία τους, γι’ αυτό εγώ προσωπικά μπορώ να τους αποκαλώ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με την καλή έννοια.

Πρόκειται για τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ρόδου και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αντώνιο Καμπουράκη τους οποίους το κόμμα της Ν.Δ. στηρίζει για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και τον ήδη πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Πάππου, που απέδειξαν συνεργαζόμενοι οι ίδιοι, αλλά και με άλλους φορείς ότι μπορούν με ΟΜΟΝΟΙΑ να στοχεύσουν στο μέλλον και που φαίνεται ότι συνδέονται μεταξύ τους με προσωπική φιλία, καλό και αυτό.

Με το παρόν κείμενό μου δεν αγνοώ τις δυνατότητες και την προσφορά κανενός άρρικτα συνδεδεμένη με τον χαρακτήρα κάθε πολιτικού ανδρός, ο οποίος ως αιρετός Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, ή Πρόεδρος άλλου θεσμικού φορέα και με βάσιν τις αρχές, πρόγραμμα και δυνατότητες, προσέφερε, προσφέρει ή μπορεί να προσφέρει και στο μέλλον αν κατακτήσει την εμπιστοσύνη και πάλιν των δημοτών, όμως στοχείο προϋπόθεση επιτυχίας είναι η αδιατάρακτη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, αυτό θέλει η τοπική κοινωνία.