Τον Στράτο Καρίκη θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικοποιείται, πλέον, το σκηνικό των υποψηφιοτήτων στον Δήμο της Ρόδου για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθούν, ως γνωστόν, τον ερχόμενο Μάιο, μετά τη διαφαινόμενη και δρομολογημένη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Στράτο Καρίκη, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, με την παράταξη «Ροδίων Όραμα».

Μπορεί, βέβαια, η στήριξη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του κ. Καρίκη να ήταν αναμενόμενη, ωστόσο επιβεβαιώνεται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος Νότιας Δωδεκανήσου, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, ομόφωνα προκρίνει τη στήριξή του για το Δήμο της Ρόδου, ως απόρροια βέβαια και διεργασιών που βρίσκονταν και βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες.

Με το δεδομένο αυτό, λοιπόν, η αναμέτρηση για τον Δήμο της Ρόδου γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δίχως να αποκλείει κανείς το γεγονός να προκύψουν και άλλα δεδομένα στο δρόμο προς τις εκλογές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καταρχήν, από νωρίς έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος στηρίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της παράταξής του, με κορμό τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, αναμένεται να έχει την υποστήριξη του ΚΙ.ΝΑΛ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και, βέβαια, φιλοδοξεί να επανεκλεγεί, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει με μερίδα συνεργατών του,  οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό έχουν αποστασιοποιηθεί (βλ. πρώην Αντιδήμαρχοι Γιάννης Περδίκης και Δώρος Κωνσταντίνου).

Γνωστό έχει γίνει επίσης ότι τη Δημαρχία της Ρόδου θα διεκδικήσει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, έχοντας την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη, η υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη δυναμική και φαίνεται να πλαισιώνεται από έμπειρους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης αλλά και από αρκετούς νέους ανθρώπους.

Ιδιαίτερης επίσης βαρύτητας είναι η πιθανή υποψηφιότητα του γιατρού και πρώην Δημάρχου Καμείρου, κ. Δημήτρη Κρητικού, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού ενώ στο πλευρό του φαίνεται να έχει ομάδα στελεχών που κινούνται αρκετά δραστήρια. Πληροφορίες, αναφέρουν, όμως, ότι γίνονται και άλλες κινήσεις…βολιδοσκόπησης του κλίματος, όπως από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Περδίκη. Δεδομένο είναι, επίσης, ότι στις εκλογές θα κατέλθει και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, με πιο πιθανό επικεφαλής τον σημερινό εκπρόσωπό της στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Τάκη Πότσο.
                                      
 Η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Καρίκη
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, στην προχθεσινή συνεδρίασή της, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου, σύσσωμη αποφάσισε ότι η πρότασή της για την υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει στον Δήμο της Ρόδου θα είναι αυτή του κ. Καρίκη. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η πρόταση αυτή θα μεταφερθεί στα Κεντρικά του κόμματος-πιθανώς και με μετάβαση του Γραμματέα της κ. Αντώνη Αποστολίδη στην Αθήνα-καθώς όπως έχει ανακοινώσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα πρέπει να της έχουν κατατεθεί οι προτάσεις για τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το κόμμα σε όλη την επικράτεια.

Η πρόταση για τη στήριξη της υποψηφιότητας Καρίκη μένει βέβαια να επικυρωθεί από τα Κεντρικά, ωστόσο θεωρείται αναμενόμενη καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το κόμμα και είχε αναφέρει ο κ. Αποστολίδης σε πρόσφατη συνέντευξή τύπου. Δηλαδή, να υπάρχει μία συμφωνία επί της Αρχής με τον υποψήφιο και την παράταξη που θα στηρίξει το κόμμα τοπικά. Αυτό, βέβαια, δεν έχει να κάνει με τα κομματικά αλλά να υπάρχει μία σύμπνοια στις θέσεις για την Αυτοδιοίκηση και βέβαια για τα μεγάλα (τουλάχιστον) ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο της Ρόδου.

 Και φαίνεται ότι τέτοια υπάρχει με την παράταξη του κ. Καρίκη. Μόλις ανακοινωθεί και επίσημα η στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός είναι ότι η υποψηφιότητά του αποκτάει επίσης άλλη δυναμική μια και πρόκειται για το κυβερνόν κόμμα.

«Σιγή ασυρμάτου» για την Περιφέρεια
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά  το γεγονός ότι γίνονται διάφορες διεργασίες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, εδώ και λίγο καιρό, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και οι φήμες, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεντρικό επίπεδο έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Μανόλη Γλυνού.