Γήπεδο μπάσκετ στη Ρόδο: Εικόνα εγκατάλειψης με…  πιστοποιητικό αδιαφορίας

Μετά την ίδρυσή του το 2017, η οποία ζωντάνεψε ξανά το μπάσκετ στον Αρχάγγελο και έδωσε νέα προοπτική στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής μέσα από τη λειτουργία της ακαδημίας του, ο Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα, αποφασίζοντας να κατεβάσει ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα των Παμπαίδων.

Ως πρώτη έδρα για τους αγώνες του, ο σύλλογος δήλωσε το κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας και ως δεύτερη, ελλείψει άλλων μπασκετικών εγκαταστάσεων στην περιοχή (οι προπονήσεις γίνονται σε σχολείο), το ανοιχτό της Λειβάδας, τοποθεσία στην οποία συνεχίζει να δίνει μάχη να ανεγερθεί κλειστό.    
 


Δυστυχώς, δεύτερη έδρα είναι σαν να μη δήλωσε σύλλογος ποτέ, γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που θα αντικρίσει ο περαστικός στη Λειβάδα θυμίζει πως γήπεδο μπάσκετ, κατάλληλο να παίζουν έστω και παρέες, υπήρχε κάποτε.

 Η εικόνα εγκατάλειψης είναι αποκαρδιωτική. Σπασμένες μπασκέτες (τα σημάδια βανδαλισμού είναι εμφανή), ένα δάπεδο ακατάλληλο και επικίνδυνο, ένα κομμάτι της περίφραξης να λείπει (φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν κομμάτι… έτοιμου πλέγματος), την ίδια στιγμή που οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού συνεχίζουν να στέκουν αγέρωχοι και μαζί με τα αποδυτήρια, τα οποία διαθέτουν ακόμα και θερμοσίφωνες, να υπογραμμίζουν την παροιμιώδη αδιαφορία των αρμόδιων (ο χώρος ανήκει στον Δήμο Ρόδου) για μία αθλητική εγκατάσταση, η οποία υποτίθεται πως προορίζεται να φιλοξενήσει… επίσημους αγώνες.