Θα κολυμπά 48 ώρες μέχρι να φτάσει στο Καστελόριζο!

Ένα ταξίδι με πολλαπλό μήνυμα, ξεκίνησε χθες ο αθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο οποίος θέλει να εκπληρώσει το όνειρό του και να πάει στο Καστελόριζο από τη Ρόδο κολυμπώντας!

Έτσι, λοιπόν, όπως είχε προαναγγείλει μαζί με τους συνεργάτες του, τους φορείς και τους χορηγούς που στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, χθες, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, βούτηξε από τη Γλίστρα του Ν.Ο.Ρ. θέλοντας να φέρει... πιο κοντά τη Ρόδο με το Καστελόριζο.

«Πρόκειται για ένα συμβολικό εγχείρημα που στόχο έχει να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και να δείξει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος της Ρόδου.

Λίγη ώρα πριν, χθες το μεσημέρι, είχαν συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ρ. συμπολίτες μας που ήθελαν να τον δουν να πέφτει για να κάνει αυτόν τον άθλο. Ανάμεσά τους ήταν και εκπρόσωποι φορέων που τον στηρίζουν, όπως ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου κ.α.
 

Το ταξίδι αρχίζει...
Το ταξίδι αρχίζει...


Λίγα λεπτά πριν από τις 2:00 μ.μ. έφθασε και ο ίδιος ο Σπύρος, ο οποίος, προκειμένου να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή του, δεν μίλησε σε κανέναν, ούτε καν στη μητέρα του, κα Ειρήνη Στασινοπούλου, που τον συνόδευε.

Αρχικά, έπεσε από τη Γλίστρα, πήγε μέχρι την τράτα με το πλήρωμα που θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι του και αφού συνεννοήθηκε, γύρισε πίσω και ξεκίνησε…το ταξίδι του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών. Από τη Ρόδο τον αποχαιρέτησαν κυματίζοντας την ελληνική σημαία.

Η μητέρα
Ξεχωριστή παρουσία ήταν, βέβαια, χθες η μητέρα του υπεραθλητή, η οποία έχει ζήσει όλη του την προετοιμασία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Η κα Στασινοπούλου, δίχως να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της, ευχαρίστησε όλους στη Ρόδο και είπε ότι  ξεπέρασαν πολλά εμπόδια και πολλές δυσκολίες. «Δεν φοβάμαι καθόλου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Η ώρα της άφιξης του Σπύρου
Η ώρα της άφιξης του Σπύρου


Ο Δήμαρχος
Μόλις αποχαιρέτησαν τον Σπύρο, δήλωσε από το Ν.Ο.Ρ. ο κ. Χατζηδιάκος: «Είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα, ίσως είναι αυτά που δείχνουν τη δύναμη της ελληνικής ψυχής. Αυτό είναι το μεγαλείο του Έλληνα, αυτό είναι πραγματικά το αδάμαστο μεγαλείο της ελληνικής ψυχής…Η σκέψη μας θα τον συνοδεύει, λεπτό προς λεπτό. Αυτό έχει και μεγάλους συμβολισμούς, το να ενώσεις την πρωτεύουσα του νομού, τη Ρόδο, με το Καστελόριζο, το φέρνει πολύ κοντά μας αλλά δείχνει και ποια είναι η πύλη εισόδου της Ε.Ε.».

Ο μέντορας
Ο  μέντορας του Σπύρου και διοργανωτής του εγχειρήματος, Πέτρος Παρθένης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι για να κολυμπήσει μία απόσταση περίπου 145 χλμ. σε ανοιχτό πέλαγος, προπονείται τα τελευταία δύο χρόνια.  Ένα μέρος της προετοιμασίας του, μάλιστα,  έχει γίνει και ταινία με σκηνοθέτιδα τη Δήμητρα Παπαδήμα.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για την ταινία με κεντρικό θέμα τα ανθρώπινα όρια και το εγχείρημα του Σπύρου, πάλι με την ίδια σκηνοθέτη, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού ενώ βέβαια είναι πολλοί και οι φορείς που τους στηρίζουν.
 

Η ώρα της εκκίνησης
Η ώρα της εκκίνησης


Η τροφοδοσία του αθλητή γίνεται από το σκάφος ANIMA, από τη Μύκονο,  που τους έχει διαθέσει δύο καπετάνιους και πλήρωμα πέντε ατόμων για την τροφοδοσία του σε βάρδιες, και, βέβαια, έχουν γιατρό με εξοπλισμό και κάποιους που θα το βιντεοσκοπήσουν. Επίσης, μέχρι ένα σημείο θα ακολουθείται και από σκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίου επιπέδου επίδοση με τον τρόπο που το κάνει ο Έλληνας υπεραθλητής και σίγουρα καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου.

«Ο Δήμος Ρόδου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια του αθλητή και παρείχε κάθε συνδρομή στον ίδιο και την ομάδα του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος. 
 

Η μητέρα του υπερ-αθλητή συγκινημένη,  με τον  Δήμαρχο Ρόδου
Η μητέρα του υπερ-αθλητή συγκινημένη, με τον Δήμαρχο Ρόδου

 

Έτσι τον αποχαιρέτησε ηΡόδος
Έτσι τον αποχαιρέτησε ηΡόδος