Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών επιβλήθηκε στον αυτοϊκανοποιούμενο έξω από σχολείο

Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών επιβλήθηκε στον αυτοϊκανοποιούμενο έξω από σχολείο

Ρόδος: Κάθειρξη 8 ετών επιβλήθηκε στον αυτοϊκανοποιούμενο έξω από σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1393 ΦΟΡΕΣ

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω για τον 54χρονο που είχε συλληφθεί να αυτοϊκανοποιείται έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης της Ρόδου και με «θέα» ανήλικα κορίτσια, καθώς του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 125.000 ευρώ!

Αναλυτικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 54χρονο για πορνογραφία ανηλίκων και του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, ένοχο για ασέλγεια σε παιδί κάτω των 15 ετών όπου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, για ασέλγεια σε παιδί άνω των 15 ετών του επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς και για ακόλαστη πράξη φυλάκιση ενός έτους, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 125.000 ευρώ. Επίσης με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έκρινε πως η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Βασίλης Καταβενάκης ζήτησε από το δικαστήριο την άρση του καταλογισμού για τον πελάτη του ή την αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού, καθώς όπως είπε από το 2004 έχει διαγνωσθεί στον 54χρονο σχιζοφρένεια και μάλιστα φέρει ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς επίσης και μετατροπή των κατηγοριών από ασελγείς πράξεις σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οι ισχυρισμοί δεν έγιναν αποδεκτοί.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί το καλοκαίρι του 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι συνέλαβαν για τέταρτη φορά και μάλιστα επ’ αυτοφώρω τον 54χρονο, στις 8 Ιουνίου 2016, έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας να βρίσκεται εντός του σταθμευμένου αυτοκινήτου του με κατεβασμένα παντελόνια και να αυτοϊκανοποιείται!

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και ασελγείς πράξεις έναντι αμοιβής σε ανήλικα κορίτσια κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Ωστόσο δια του δικηγόρου του κ. Βασίλη Καταβενάκη είχε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου και ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Όμως στη συνέχεια ο 54χρονος παραβίασε τους περιοριστικούς όρου που του είχαν επιβληθεί και έτσι εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο συνελήφθη στο τέλος Φεβρουαρίου 2018 και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο σχεδόν καθημερινά έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Αξιοποιώντας την πληροφορία, οι αστυνομικοί έστησαν «καρτέρι» και εντόπισαν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στις 8 Ιουνίου 2016 τον 54χρονο να έχει σταθμεύσει το όχημά του έξω από το σχολικό συγκρότημα. Ο ίδιος βρισκόταν μέσα σε αυτό, και σε «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί τον βρήκαν να έχει κατεβασμένο το παντελόνι του και να αυτοϊκανοποιείται!

Ο 54χρονος το έκανε όλο αυτό παρατηρώντας τις νεαρές κοπέλες!

Ο δράστης εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 54χρονος δεν είχε περιοριστεί στην πράξη που τον εντόπισαν να κάνει οι αστυνομικοί. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ενεργούσε κατ’ επανάληψη, είτε στο σπίτι του είτε σε υπαίθριους χώρους ή ακόμη και σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει εκτός πόλεως Ρόδου και χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά», ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος φέρεται – σύμφωνα με την αστυνομία - να προσέφερε σε δύο ανήλικα κορίτσια χρηματικά ποσά έως 20 ευρώ ή ακόμη και διάφορα υλικά ανταλλάγματα προκειμένου αυτά να πηγαίνουν μαζί του σε κάποιους από τους παραπάνω χώρους και εκεί να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• Τρία κινητά τηλέφωνα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο των οποίων βρέθηκε ψηφιακό υλικό (βίντεο) με ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών
• 54 φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία) σεξουαλικής διέγερσης.

Απολογούμενος στον ανακριτή, ο 54χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως λαμβάνει καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων παρακολουθείται τακτικά από ψυχίατρο και έχει ήδη βγει στη σύνταξη καθώς φέρει ποσοστό αναπηρίας 85%.

Ο ίδιος είπε ότι οι ψυχαναγκαστικές του τάσεις του προκαλούν σεξουαλική διέγερση, κατάσταση που από μόνος του έχει καταφέρει να ελέγχει τις τελευταίες δεκαετίες ώστε οι ενέργειες του να μην θίγουν σε σημαντικό βαθμό τα άτομα που του προκαλούν τη διέγερση. Για αυτό άλλωστε, τόνισε ο 54χρονος, γίνεται απλώς παρατηρητής ατόμων και δεν τα πλησιάζει. Οι δε χώροι που επιλέγει δεν είναι ποτέ μικρότερη των 100 μέτρων από περιοχές με έντονη κίνηση καθώς προσπαθεί – όπως είπε- να μην γίνεται αντιληπτός καθώς για την όλη κατάστασή του αισθάνεται αποτροπιασμό.

Ο 54χρονος είπε πως βρισκόταν αρκετά μακριά από το σχολείο όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο ανήλικα κορίτσια δήλωσε ότι γνωρίζονται καθώς ανήκουν στο φιλικό τους περιβάλλον και πως ουδέποτε διέπραξε καμία ασελγή πράξη σε βάρος τους, ουδέποτε τις εκβίασε, τις εξαπάτησε ή τις εξανάγκασε ώστε να δεχθούν την όποια πρότασή του.

Επίσης ο ίδιος αρνήθηκε ότι ουδέποτε παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας και πως το μόνο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος με το κινητό του δεν περιέχει τέτοια στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο