Τον Ιανουάριο στη Σύρο ξεκινούν οι μικτές

Στις 3 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η περιπέτεια των μικτών ομάδων Κ-16 και Κ-14 της Δωδεκανήσου στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ.  Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανήσου τοποθετήθηκαν στον 13ο όμιλο μαζί με εκείνα της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου και των Κυκλάδων. 

 Για την 1η φάση της διοργάνωσης προβλέπεται η διεξαγωγή τουρνουά με μονούς αγώνες στη Σύρο. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου θα προκριθούν όχι στη 2η, αλλά χωρίς αγώνα στην 3η φάση του πρωταθλήματος (όπως και οι ομάδες της Κρήτης στον 12ο όμιλο) , όπου θα δώσουν νοκ άουτ παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα κόντρα με αντίπαλο από τη νότια Ελλάδα.

Το ίδιο προβλέπεται και για την 4η φάση (συμμετέχουν οκτώ ομάδες), ενώ οι αγώνες  της 5ης και τελικής θα διεξαχθούν υπό τη μορφή τουρνουά. Η προκήρυξη της ΕΠΟ αναφέρει σχετικά: «Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες της 4 ης Φάσης, θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. η οποία θα οριστεί από την Επιτροπή και θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες, (ημιτελικός & τελικός) κάθε πρωταθλήματος, καθώς και οι αγώνες για την 3η & 4η θέση (μικροί τελικοί) αντίστοιχα».

 Επιπρόσθετες υποχρεώσεις θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της Κ-14, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μία θέση στο τουρνουά που θα διοργανωθεί για την τελική προεπιλογή της Εθνικής ομάδας Κ-15.

Ο κάθε ενωσιακός προπονητής θα επιλέξει από έναν μέχρι έξι αθλητές, οι οποίοι πριν από την έναρξη του τουρνουά, θα έχουν υποχρεωτική συνάντηση με ψυχολόγο και διατροφολόγο.

Μέρα προπόνησης για την Κ-16
Μέσα από άλλη μία προπόνηση θα συνεχιστεί,  σήμερα στις 3 το απόγευμα στο ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο, η προεπιλογή για τη συγκρότηση της μικτής ομάδας Κ-16. Ο προπονητής Θεόδωρος Θεοδώρου περιμένει όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003.