Παράταση για συμμετοχές στο Run Greece Ρόδου

Μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο στο ξενοδοχείο PLAZA, απ’ όπου θα διατίθενται οι αριθμοί για τη συμμετοχή στους αγώνες, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, από τις 10.00 έως τις 20.00, να κάνουν την εγγραφή τους στο Run Greece, εφόσον υπάρχουν μέχρι τότε κενές θέσεις. 

Βάσει προκήρυξης, η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής ήταν μέχρι και χθες αλλά δόθηκε παράταση από την οργανωτική επιτροπή ώστε να καλυφθούν οι όποιες θέσεις μένουν ακόμη. 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι δρομείς από την περιοχή μας να βιαστούν, αφού δεν είναι βέβαιο το πότε θα καλυφθεί ο αριθμός των συμμέτοχων, κάτι που εξαρτάται από το ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν αγώνες 5χλμ. για δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, 10χλμ. για δρομείς από 15 ετών και πάνω αλλά κι αυτοί των 1000μ. για μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους. 

Ένα μεγάλο… στοίχημα για τους αγώνες είναι οι όσο γίνεται περισσότερες συμμετοχές από τα σχολεία, κάτι σημαντικό για τη γενικότερη λειτουργία της ανάπτυξης σε συνεργασία με γονείς αλλά και τους καθηγητές φυσικής αγωγής. 

Στόχος φέτος των διοργανωτών είναι να υπάρξουν συνολικά 2500 συμμετοχές και για τους τρεις αγώνες, κι ένας από τους φορείς που στηρίζει τη διοργάνωση είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δωδεκανήσου σε θέματα Αθλητισμού, Νίκος Νικολής με αφορμή τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χαρά και τιμή στηρίζει μία τέτοια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ενισχύει τη φήμη της Ρόδου πέρα από τα στενά όρια της χώρας. Πάντα η Περιφέρεια θα είναι υποστηρικτής κάθε τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης».

Η σειρά αυτή των αγώνων, που διοργανώνεται σε επτά πόλεις διαφορετικών Περιφερειών (Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο) στοχεύει στην ανάπτυξη των δρομικών γεγονότων μαζικής συμμετοχής και στην προώθηση του εγχώριου και εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας. 

Οι αγώνες πραγματοποιούνται από τον ΣΕΓΑΣ μέσω της ΕΑΣ Δωδεκανήσου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, έχοντας και τους χορηγούς-υποστηρικτές τους.