Οι Αιγαιοπελαγίτικοι ως «πυρήνας» υποδομής

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι ως «πυρήνας» υποδομής

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι ως «πυρήνας» υποδομής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Χθες πραγματοποιήθηκε στον ΣΕΓΑΣ η συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες στίβου στην Κω κι όλοι στάθηκαν στο πόσο ρόλο έπαιξαν για την κατασκευή σταδίων στα νησιά μας

Οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου θα γίνουν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 του μηνός στην Κω με τη συμμετοχή 660 αθλητών και αθλητριών από 16 νησιά του Αιγαίου.
Η διοργάνωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα και παράλληλα με αυτήν θα γίνουν μια σειρά από εκδηλώσεις, ενώ θα τιμηθούν και αθλητές που ξεκίνησαν την πορεία τους από το συγκεκριμένο θεσμό.

Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ η συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Κω, Αθανάσιος Σταματάκης και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας.

Τους αθλητές εκπροσώπησαν η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης του Πανναξιακού στα 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009.
Στο σύνολο τους οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης και την προοπτική που δημιουργεί στα νησιά και τον αθλητισμό τους αφού χάρις σ’ αυτήν δημιουργήθηκαν απίστευτες υποδομές.

Βασίλης Σεβαστής: "Είναι σημαντικό που έχουμε σήμερα εδώ τον κ. Σαντορινιό. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένας σημαντικός θεσμός. Η δυναμική των σωματείων, που έχουν αναδείξει σπουδαίους αθλητές μεγαλώνει συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί κορυφαίοι αθλητές έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη διοργάνωση. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει το πρώτο ερέθισμα, μέσα από αυτό το σημαντικό για τα νησιά μας, αντάμωμα. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί δίκτυο υποδομών, μοναδικό ως την πυκνότητα του, αφού με αφορμή τον συγκεκριμένο θεσμό έχουν κατασκευαστεί 16 στάδια στο Αιγαίο, τα οποία αποτελούν σημαντικούς πυρήνες ανάπτυξης του νησιωτικού αθλητισμού".

Νεκτάριος Σαντορινιός: "Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός, που γίνεται στο Αιγαίο εδώ και 30 χρόνια. Ο ΣΕΓΑΣ και το Υπουργείο σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς δίνουν το παρών στο σημαντικό ραντεβού για τον κλασικό αθλητισμό στα νησιά μας. Σε αυτό το γεγονός δεν έχει σημασία ο πρωταθλητισμός, αλλά το ερέθισμα στον αγώνα, στο να ξεκινήσουν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται το πώς είναι να συναγωνίζονται και όχι να ανταγωνίζονται. Ο θεσμός αυτός έχει δημιουργήσει στα νησιά μας υποδομές και έχει καταφέρει να φέρει κοντά πολλά παιδιά. Οι πρωταθλητές του Αιγαίου είναι πολλοί. Σαν ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα ακόμα και στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου".

Ράνια Ρεμπούλη: "Ξεκίνησα την αθλητική μου πορεία από τους Αιγαιοπελαγίτικους το 2001 στην Άνδρο. Πραγματικά για τα παιδιά των νησιών ο θεσμός είναι ένα κίνητρο, αφού εκπροσωπούν το νησί τους και το σωματείο τους. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο θεσμός. Έχουν γίνει αρκετά γήπεδα με αφορμή τη διοργάνωση. Ξεκίνησα την προσπάθεια μου από τη Λέρο με γήπεδο 220 μ. στο προαύλιο του σχολείου και βρέθηκα το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το 2007 μέσα από αυτό το θεσμό το νησί μου απέκτησε στάδιο και εγώ την ευκαιρία να γυμνάζομαι καλύτερα.

Ξέρω πως στην Κω θα γίνουν πολλοί καλοί αγώνες, έχω βρεθεί δύο φορές εκεί. Εύχομαι σε όλους τους νέους αθλητές που θα βρεθούν στην Κω να φτάσουν ψηλά".Α θανάσιος

Σταματάκης: "Οι Αιγαιοπελαγίτικοι δίνουν ζωή και εικόνες στα νέα παιδιά, ώστε να συνεχίσουν να είναι στα γήπεδα, οπότε εμείς σαν Δήμος τους στηρίζουμε. Το νησί μας είναι συνδεδεμένο με τους αγώνες, όχι μόνο γιατί τους έχει φιλοξενήσει τέσσερις φορές, αλλά γιατί χάρη στη διοργάνωση του 1998 έγινε το νέο στάδιο "Ανταγόρας", ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο γήπεδο".

Βασίλης Ζήκας: "Το γεγονός ότι έχουν γίνει τόσα πολλά στάδια είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη του στίβου στα νησιά μας. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ τα Δωδεκάνησα, όπου έχουν οχτώ στάδια με ελαστικό τάπητα".

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας