Καταδικάστηκε Καλύμνιος για κατοχή ναρκωτικών

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν χθες τέσσερις Καλύμνιοι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 34, 38, 41 και 44 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο περίπου καθώς φέρονταν – σύμφωνα με την αστυνομία- ότι ενεργούσαν ως εγκληματική ομάδα υπό τη διεύθυνση και τις εντολές του 41χρονου, και το χρονικό διάστημα από 13 έως 16.09.2017 προέβησαν σε -23- συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών με τοξικομανείς.

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κατερίνας Βολονάκη και Δημήτρη Βερβέρη έκρινε αθώους τους τρεις κατηγορούμενους (τον 34χρονο, τον 38χρονο και τον 44χρονο) και ένοχο τον 41χρονο για τον οποίο όμως μετέτρεψε την κατηγορία προς ιδίαν χρήση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι συλλήψεις των κατηγορουμένων είχαν γίνει μετά τις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου στα σπίτια τους στις 16.09.2017, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού:

• Εξακριβώθηκε ότι ο δεύτερος 38χρονος με τον 40χρονο είχαν προβεί σε αγορά δόσεων ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι  41χρονου

• Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης – ηρωίνης – φιξάκια με ουσία άγνωστης χημικής σύνθεσης, δίκυκλο μοτοποδήλατο, έντεκα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 788 ευρώ

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμποντάς τους στη δικαιοσύνη.