Συγγνώμη από τους οδηγούς της Ρόδου για την ταλαιπωρία, ζήτησε ο Σ. Στάγκας

Συγγνώμη από τους οδηγούς της Ρόδου για την ταλαιπωρία, ζήτησε ο Σ. Στάγκας

Συγγνώμη από τους οδηγούς της Ρόδου για την ταλαιπωρία, ζήτησε ο Σ. Στάγκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2955 ΦΟΡΕΣ

Είναι, όμως, αναγκαίο να γίνουν οι διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις τελευταίες μέρες, ζήτησε από τους οδηγούς ο σύμβουλος της περιφέρειας σε τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας με αφορμή τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν, λόγω των διαγραμμίσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού μας.

Μάλιστα όπως εξήγησε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες, το έργο είναι… προσωρινό αφού επίκειται η εκτέλεση ενός μεγάλου εύρους διαγραμμίσεων τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το έργο θα ξεκινήσει στο νησί μας την άνοιξη όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται και θα περιλαμβάνει τη διαγράμμιση και τη δημιουργία διαβάσεων σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, και θα εκτελεστούν με τη μέθοδο του ψυχροπλαστικού ή θερμοπλαστικού, ώστε να αντέξουν οι διαγραμμίσεις για διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτελεστεί στη Ρόδο ένα τέτοιο έργο, και θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας στους δρόμους.

Ειδικότερα μιλώντας για τις… πρόχειρες διαγραμμίσεις που γίνονται αυτό το διάστημα ο κ. Στάγκας δήλωσε ότι ήδη από το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν διαγραμμίσεις στα όρια των τέως δήμων Λινδίων και νότιας Ρόδου.

Έγιναν παρεμβάσεις στην περιοχή της Λίνδου, στην περιοχή Ψάλτος, στους Πεύκους, στα Βληχά, την Πυλώνα στη Λάρδο, στο Κιοτάρι, Ασκληπειό, Γεννάδι, Κατταβιά και στην περιοχή Καταραμένος.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις και τις διαγραμμίσεις υπολείπονται να τοποθετηθούν για 600 μέτρα στηθαία ασφαλείας, στην περιοχή του γηπέδου Λίνδου.

Σήμερα στην περιοχή Γράμματα γίνεται το δίκτυο ομβριων που είχε καταστραφεί από τη θάλασσα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι εργασίες από Ρόδο προς Λίνδο, στον Αρχάγγελο και στα Κολύμπια και έπονται οι μελέτες για ασφαλτοστρώσεις με ειδικές προδιαγραφές από συγκοινωνιολόγους.

Παράλληλα προσωρινά από Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαγράμμιση στο κεντρικό σημείο της οδού από Ρόδο προς Κολύμπια και μέχρι τη Λίνδο, μήκους 45 χλμ.

«Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαγραμμίσεις που ακολούθησαν τα στηθαία ασφαλείας στην περιοχή Τσαΐρι-αεροδρόμιο, μία εργολαβία ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, έχουν τοποθετηθεί 12 χλμ στηθαία ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών και υπολείπεται ένα ακόμα χιλιόμετρο.

Στο κομμάτι από Τσαΐρι-αεροδρόμιο μέχρι και τη διασταύρωση Κρεμαστής-Μαριτσών έχει γίνει και διαγράμμιση. Το συνεργείο ξεκίνησε προχτές από την είσοδο του αεροδρομίου μέχρι και την είσοδο Κρεμαστής- Μαριτσών» δήλωσε ο κ. Στάγκας και πρόσθεσε: «Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας στην περιοχή Κρητικά μέχρι και αεροδρόμιο, καθώς δεν προχωρήσαμε σε κλείσιμο του δρόμου με παρακάμψεις γιατί τα ξενοδοχεία είναι ακόμα ανοιχτά».

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθείται σε ό,τι αφορά τις διαγραμμίσεις είπε τα εξής: «Θα ήθελα να πω ότι το μηχάνημα που έχει έρθει εργάζεται με οπτικές ίνες, παρακολουθεί τη γραμμή όπου είναι και κάνει τη διαγράμμιση προχωρώντας. Δεν μπορεί να εργαστεί τη νύχτα. Οι διαγραμμίσεις έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους δεξιά, αριστερή και μεσαία γραμμή.

Αναγκαστήκαμε μάλιστα λόγω της δημιουργίας του κυκλοφοριακού προβλήματος να σταματήσουμε να κάνουμε μέρα τις διαβάσεις και τώρα γίνονται με το χέρι. Έτσι μέχρι μεθαύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, τόσο στην περιοχή αεροδρόμιο-Κρητικά όσο και στην περιοχή από αεροδρόμιο προς Τσαΐρι. Τη Δευτέρα ξεκινάμε το νέο δίκτυο από Ρόδο προς Λίνδο».

Σύμφωνα με τον κ. Στάγκα σε 6 έργα που έχουν δημοπρατηθεί έχουν βγει προσωρινοί ανάδοχοι και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των ενστάσεων οδηγούνται στην οικονομική επιτροπή. Είναι της τάξης των 3,6 εκ. ευρώ και αφορούν 1000 χλμ στα Δωδεκάνησα, εκ των οποίων τα 600 στο νησί της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του φωτισμού στους κεντρικούς δρόμους του νησιού μας, το έργο της τοποθέτησης των κολόνων είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται το θέμα στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο της διαδικασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι για το νησί της Κω το αντίστοιχο έργο είναι της τάξης των 3,25 εκ ευρώ που βρίσκεται επίσης στην αποκεντρωμένη.

Η περιφέρεια όμως όπως τόνισε εκτελεί και έργα αρμοδιότητας του δήμου Ρόδου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, από Δευτέρα ξεκινά το έργο για τον ιστορικό χώρο της Βρουλιάς στη νότια Ρόδο που περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, στηθαία διαγραμμίσεις, θέσεις στάθμευσης.

Επίσης σε εξέλιξη είναι και το έργο στον Άγιο Θωμά, προχωρά το έργο για υπογραφή σύμβασης στην περιοχή της Ψίνθου και στις 2 Νοεμβρίου γίνεται ο διαγωνισμός για ασφαλτόστρωση στην είσοδο Αφάντου.

Παράλληλα για αθλητικά έργα έχει δεσμευτεί ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ για το νομό Δωδεκανήσου. Εκεί προβλέπονται εκτός από τα έργα που είναι αρμοδιότητας δήμων να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019, έργα για 40 γήπεδα εκ των οποίων τα 34 είναι στο νησί της Ρόδου.

Τέλος ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν δύο έργα που θα αφορούν τη σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου Καρπάθου και Κάσου της τάξης του 1,4 εκ. ευρώ. Αφορούν στηθαία ασφαλείας και σήμανση μήκους 15 χλμ στην Κάρπαθο και περίπου 5χλμ στο νησί της Κάσου.

Επίσης εντάχθηκε αντίστοιχο έργο και για το Καστελόριζο ύψους 600 χιλ ευρώ για το κομμάτι από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι, στην περιοχή Αης Γιώργης και στο δεύτερο λιμάνι του νησιού, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχα έργα στη Χάλκη και την Τήλο.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη