Φυλάκιση 4 ετών σε 48χρονο για αγορά και κατοχή ναρκωτικών

Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 48χρονος από την Κω, ο οποίος κατηγορούνταν για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία είχε εξιχνιαστεί από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες πριν από δέκα χρόνια, το καλοκαίρι και τον Μάρτιο του 2009 δικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Τότε ο 48χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης ο 48χρονος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ο 48χρονος είχε συλληφθεί στις 3 Ιουνίου 2008 έχοντας στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 50,7 γραμμαρίων  και μια νάιλον συσκευασία με 2 γραμμάρια κοκαΐνης. 

Επίσης, ο ίδιος βρέθηκε να κατέχει δύο μαχαίρια μήκους λάμας 9 εκατοστών και 7,5 εκατοστών αντίστοιχα, ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ το οποίο έφερε ενδείξεις πλαστότητας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.