Καταδικάστηκε Καλύμνιος για υπεξαίρεση

Δύο αδέλφια από την Κάλυμνο κάθισαν χθες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενα για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 48χρονο, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015 είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών ο καθένας με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τους δύο άνδρες υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ έκαστος εντός εικοσαημέρου.  Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 34χρονος, ο οποίος με απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία.

Χθες εκδικάστηκε η έφεση των δύο αδελφών και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μιχάλη Καντιδενού και Θρασύβουλου Κονταξή, έκρινε αθώο τον 48χρονο και ένοχο με ελαφρυντικό τον 50χρονο αδελφό του, στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια είχαν συστήσει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και συνεργάζονταν με την εταιρεία χρηματαποστολών σε τράπεζες. Μάλιστα είχαν αναλάβει να εφοδιάζουν με χρήματα συνολικά 29 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ και το 2009 εμφανίστηκε έλλειμμα στα χρήματα αυτά από τρεις τράπεζες ύψους συνολικά 215.879 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχα τα δύο αδέλφια μόνο για το ποσό των 80.000 ευρώ που είχε εισπραχθεί από τα μηχανήματα μίας μόνο τράπεζας και για αυτό το ποσό δικάστηκαν και χθες.