Φώτης Χατζηδιάκος: Πολιτικά ανήθικο να προσεγγίζουν στελέχη της παράταξής μου

Στην αντεπίθεση πέρασε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου και εκ νέου υποψήφιος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, σχετικά με την προεκλογική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα, χαρακτηρίζοντας «πολιτικά ανήθικο» να προσεγγίζουν κάποιοι στελέχη της παράταξής του και να τους κάνουν προτάσεις για τις εκλογές ενώ επανέλαβε ότι είναι ψευδές ότι ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ο κ. Χατζηδιάκος, καταρχήν θέλησε να απαντήσει σε κάποια σχόλια που άκουσε, όπως είπε, σχετικά με τη γραπτή δήλωση που έκανε ως επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» για τις επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.
Αφού σχολίασε ότι…πολύ νωρίς άρχισε το γαϊτανάκι για την επόμενη προεκλογική περίοδο, δήλωσε: «Είναι αδιανόητο από τον Αύγουστο του 2018 να ξεκινήσουν διεργασίες για τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Εμείς, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά εκκρεμή θέματα. Αλίμονο αν ο εν ενεργεία Δήμαρχος ασχολείται αυτή τη στιγμή με το ποιους υποψήφιους θα έχει μαζί του το Μάιο, σε ποιους θα τηλεφωνήσει, ποιους θα συναντήσει…Αυτό, το ξεκίνησαν οι άλλοι-που καλά κάνουν-από τον Αύγουστο έχουν συναντήσεις». Και είπε, στη συνέχεια:

«Είναι πολιτικά ανήθικο να καλούν στα γραφεία τους τους εν ενεργεία Αντιδημάρχους, Προέδρους, Προέδρους των κοινοτήτων, που είναι συνεργάτες του Δημάρχου και να τους κάνουν πρόταση να είναι μαζί τους υποψήφιοι. Αυτό είναι πολιτικά ανέντιμο. Και αν είναι άπειροι περί τα πολιτικά, καλό είναι…να το σπουδάσουν  πρώτα και μετά ν’ ασχοληθούν μ’ αυτό το θέμα. Προσωπικά δεν μ’ αγγίζει γιατί ξέρω τους συνεργάτες μου-έρχονται κατευθείαν και μ’ ενημερώνουν-αλλά βλέπω πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο της πολιτικής»!

Για τη στήριξη 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος θέλησε να σχολιάσει-δίχως να κατονομάσει πάντως-τη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» και επίσης υποψήφιου Δημάρχου, κ. Στράτου Καρίκη, στον Ρ/Σ «Παλμός», ότι τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει τόσο ο ίδιος ο κ. Χατζηδιάκος όσο και ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Καταρχήν, θύμισε ότι πριν από ένα μήνα είχε πει ότι το κεκτημένο που έχουν ως Δημοτική παράταξη και το κατέκτησαν το 2014, είναι ότι είναι πολυσυλλεκτική, ότι απευθύνεται στην κοινωνία και αυτό φαίνεται από τη σημερινή σύνθεση της Δημοτικής Αρχής, ότι δηλαδή κατέχουν καίριες θέσεις Αντιδήμαρχοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή Πρόεδροι Οργανισμών, που ο καθένας έχει τη δική του πολιτική προσέγγιση σε κάποιον πολιτικό-κομματικό χώρο.

«Αλλά, μέσα στην Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν οι κομματικές επιρροές και οι κομματικές αντιπαραθέσεις και μένουμε μακριά από αυτά», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε, στη συνέχεια: «Είπαμε ότι δεν θα ζητήσουμε στήριξη ή χρίσμα από κανένα κόμμα. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Τώρα, αν έρθει κάποιο κόμμα και πει αναγνωρίζουμε το έργο σας ή οτιδήποτε, μέχρι εκεί».

Επειδή, λοιπόν-συνέχισε ο κ. Χατζηδιάκος-κάπου γράφτηκε ότι ο εν ενεργεία Δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-«πράγμα ψευδές», όπως υπογράμμισε-θέλησε να κάνει αυτή τη διευκρίνιση με την προχθεσινή του  δήλωση και ζήτησε από τη ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ως πιο έγκυρη πηγή, να απαντήσει σε δηλώσεις ανθυποψηφίου ότι και ο Δήμαρχος και ο κ. Καμπουράκης ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον κ. Καμπουράκη ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε, αλλά όσο αφορά στον ίδιο ζήτησε από τη νομαρχιακή να απαντήσει.

Προφανώς, όπως είπε, η ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρεξήγησε το ερώτημά του αυτό, ειδικά την αναφορά του ότι στην πολιτική είναι πολύ επικίνδυνο να ψεύδεσαι και μετά να διαψεύδεσαι. Θέλησε, λοιπόν, να διευκρινίσει ότι δεν αναφερόταν σ’ αυτήν, που δεν έκανε καμία δήλωση, αλλά σε δήλωση που είδε το φως της δημοσιότητας «κάποιου που είπε ότι και ο Δήμαρχος τη ζήτησε (σ.σ. τη στήριξη)» και ήθελε να απαντηθεί αυτό μέσω της νομαρχιακής, όπως και θεωρεί ότι απαντήθηκε «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και έτσι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Είπε, ακόμη, ότι αυτονόητο είναι ότι όλοι όσοι πορεύτηκαν μαζί του στις προηγούμενες εκλογές, και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, εκτός δύο τριών που πήραν το δικό τους το δρόμο όπως είπε, θα είναι υποψήφιοι και πάλι στην παράταξή του. «Αν κάποιος θελήσει ν’ αλλάξει δρόμο, τον πρώτο που έχει να ενημερώσει είναι ο Δήμαρχος μια και ο επικεφαλής της παράταξης, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, έχει τη στρατηγική του να συγκροτήσει τον συνδυασμό του. Μέχρι τότε, όμως, ότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά», τόνισε.