Ρόδος:  Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό  για 24 γραμμάρια κοκαΐνης

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 39χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για τα 24 γραμμάρια  κοκαΐνης που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του!

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ στον αλλοδαπό με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 39χρονο Αλβανό όλα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 το μεσημέρι, όταν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση και τη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου να έχει στην κατοχή του και σε υπαίθριους  χώρους στις περιοχές Κοσκινού και Καλλιθέα Ρόδου, είκοσι τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παραπέμποντάς τον στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως έχει πλήρη και συνεχή απασχόληση ως ηλεκτρολόγος καταφέρνοντας να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα,  το οποίο του επιτρέπει να προμηθεύεται κοκαΐνη αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι εξαρτημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως για την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του κατέβαλλε τουλάχιστον το ποσό των 2.400 ευρώ.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 39χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον αλλοδαπό παραστάθηκε ο κ. Κώστας Αβδελής.