Δύο-δύο διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις αυτή την περίοδο στη Ρόδο

Δεν... προλαβαίνουν να απαντούν στις δημοσκοπήσεις για τα περιφερειακά και δημαρχιακά μας δρώμενα οι πολίτες του νησιού μας, καθώς η μία μετά την άλλη οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αναλαμβάνουν δράση για λογαριασμό εντολοδόχων τους, προκειμένου να αρχίσει να σκιαγραφείται το πολιτικό τοπίο στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η “ΡΟΔΙΑΚΗ” από χθες διενεργούνται παράλληλα δύο δημοσκοπήσεις που αφορούν την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το νησί της Ρόδου αντίστοιχα. Δημοσκοπήσεις αυτές, διενεργούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες των αναγνωστών μας, από τις εταιρίες OPINION και REPOSITION STRATEGY ενώ μία τρίτη δημοσκόπηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την αρχή της εβδομάδας και διεξάγεται από την εταιρεία Mark όπως αποκάλυψε η “ΡΟΔΙΑΚΗ” με σχετικό ρεπορτάζ.

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα, ενώ ορισμένα από τα ερωτήματα που καταγράφονται, παραπέμπουν με ψυχρή πολιτική ανάλυση άμεσα στους... εντολείς τους.

Έβαλαν και  τον Δημήτρη Γάκη στη δημοσκόπηση
Έκπληξη προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα για υποψήφιους Περιφερειάρχες, περιλαμβάνεται το όνομα του εν ενεργεία βουλευτή Δωδεκανήσου κου Δημήτρη Γάκη!

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με  πληροφορίες, δεν έχει εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον και προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό και ερωτηματικά, για το ποια σκοπιμότητα έχει η εμπλοκή του ονόματός του και από ποιους.

Αντίστοιχα ερωτηματικά προκαλεί και η εμπλοκή του ονόματος της Λίλας Καφαντάρη σε αυτές τις δύο δημοσκοπήσεις, ως υποψήφια περιφερειάρχη. Πληροφορίες, της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ” αναφέρουν ότι το ΚΚΕ δεν προσανατολίζεται σε αυτή την υποψηφιότητα, αλλά παραμένει στη Μαρία Χατζηγιάννη ως επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νότιο Αιγαίο.

Οι δημοσκοπήσεις
Στην δημοσκόπηση της REPOSITION STRATEGY μπαίνουν μεταξύ άλλων και  τα εξής ερωτήματα:
Ποια είναι τα σημαντικοτερα προβλήματα της πόλης σου; 
Είσαι ικανοποιημένος από την αντιμετώπισή τους; 
Τι θα ήθελες να διορθωθεί;
Ποια είναι η γνώμη σου για τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο;
Ποια είναι η γνώμη σου για τους:
Χαράλαμπο Κόκκινο
Λίλα Καφαντάρη
Δημήτρη Γάκη
Μανώλη Γλυνό και
Γιώργο Χατζημάρκο;
Αν γίνονταν τώρα εκλογές τις θα ψήφιζες;

Αντίστοιχα είναι τα ερωτήματα και για τον Δήμο της Ρόδου και συγκεριμένα:
Ποια είναι η γνώμη σου για τους:
Φώτη Χατζηδιάκο
Στράτο Καρίκη
Αντώνη Καμπουράκη
Δημήτρη Κρητικό και 
Τάκη Πότσο;
Αν γίνονταν αύριο εκλογές ποιον θα ψήφιζες;

Ακολουθούν τα τυπικά ερωτήματα για τις βουλευτικές εκλογές και το τι θα ψήφιζε ο ερωτώμενος  αν αυτές διεξάγονταν αύριο.

Η δημοσκόπηση  της OPINION
Η δημοσκόπηση της Opinion σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η “ΡΟΔΙΑΚΗ” ξεκίνησε την Τρίτη. Ο εντολέας παραμένει άγνωστος.
Ανάμεσα στις πρώτες ερωτήσεις περιλαμβάνεται η:
Πώς κρίνετε το έργο του Χατζημάρκου στην Περιφέρεια;
Πώς αξιολογείτε τους:
Γ. Χατζημάρκο
Μανώλη Γλυνό
Δημήτρη Γάκη
Λίλα Καφαντάρη
Μπάμπη Κόκκινο
Πώς κρίνετε το έργο του Φώτη Χατζηδιάκου;
Τον Αντώνη Καμπουράκη θα τον ψηφίζατε για δήμαρχο;

Ακολουθούν επίσης ερωτήσεις για αξιολόγηση των:
Δημήτρη Κρητικού
Στράτου Καρίκη  και 
Τάκη Πότσου
Και τέλος τι θα ψηφίζατε αν αύριο γίνονταν εκλογές

Εκκρεμεί το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Mark
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε μια ακόμα δημοσκόπηση από την εταιρεία Mark αλλά το αποτέλεσμά της δεν έγινε ακόμα γνωστό από εκείνους που έδωσαν εντολή να διενεργηθεί.