Σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών θα συμμετάσχει το επόμενο διάστημα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς των νησιών μας να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να συνάψουν συνεργασίες με επιχειρηματίες.

Μάλιστα σε κάποιες από αυτές θα είμαστε τιμώμενη περιοχή, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία της παρουσίασης προϊόντων για πρώτη φορά μετά την πιστοποίησή τους όπως το κρασοτύρι της Κω.

Αναφερόμενος στις προσεχείς διοργανώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που υπάρχει και μίλησε για τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι παραγωγοί.

Μάλιστα ξεκίνησε την αναφορά του από την έκθεση παραδοσιακών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κάλυμνο και στην οποία θα παραστεί, λέγοντας τα εξής: «Ό,τι παράγει η Κάλυμνος θα εκτεθεί στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, και μάλιστα θα γίνει και μια μικρή γιορτή με την υποστήριξη της περιφέρειας. Θα υπάρχουν μέλι, τυριά, αγροτικά προϊόντα, τυποποιημένα αλιεύματα κλπ».

Μιλώντας για τις εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η περιφέρεια δήλωσε τα εξής: «προετοιμαζόμαστε για την έκθεση στο Παρίσι από 21 έως 25 Οκτωβρίου. Είναι μία διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, και η περιφέρεια παίρνει μέρος με 6 παραγωγούς. Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν και θα εκτεθούν είναι τυροκομικά προϊόντα, μελισσοκομικά προϊόντα και αρτοσκευάσματα. Μάλιστα για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και το κρασοτύρι της Κω που έχει πιστοποιηθεί ως προϊόν.

Επίσης προετοιμαζόμαστε για την ετήσια γιορτή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το φεστιβάλ μελιού, όπου εκεί υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από μελισσοκόμους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Περίπου 50 είναι οι αιτήσεις και θα τις κάνουμε όλες δεκτές καθώς προέρχονται από όλα τα νησιά της περιφέρειας, όπου παράγεται εξαιρετικό μέλι. Μάλιστα θα είμαστε τιμώμενη περιφέρεια φέτος.

Το 2019 ξεκινάμε ως γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης, και θα είμαστε τιμώμενη περιφέρεια στην έκθεση expotrof που γίνεται στην Αθήνα, έχουμε στη συνέχεια την έκθεση Detrop στη Θεσσαλονίκη, έχουμε την ειδική θεματική έκθεση στη Γερμανία για τα κρασιά, στην οποία θα πάρει μέρος για πρώτη φορά η περιφέρεια, ενώ την Κυριακή θα εκτεθούν τα κρασιά του Αιγαίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (πλατεία Συντάγματος) σε συνεργασία με την περιφέρεια βορείου Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές