Καταδικάστηκε 45χρονος Ιταλός που  καλλιεργούσε χασισόδενδρα στην Παστίδα

Ένοχος με ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 45χρονος Ιταλός που κατηγορούνταν για καλλιέργεια 62 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια και μαζί του είχε συλληφθεί και ένας Αλβανός υπάλληλος του ο οποίος όμως δεν δικάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, την οποία ανέστειλε για τρία έτη, στον 45χρονο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 45χρονος διατηρούσε επιχείρηση (αποθήκη) τουριστικών ειδών στη περιοχή της Παστίδας. Στις 22 Μαΐου 2012 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι και σε έλεγχο που του διενήργησαν βρήκαν να κατέχει  μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,8 γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγάρο που περιείχε κάνναβη.

Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη εμπορίας τουριστικών ειδών που ο ίδιος διαθέτει, στην Παστίδα όπου και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εξήντα δύο (62) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 3 έως 45 εκατοστά.
• Ένα (1) πιστόλι περίστροφο κρότου –αερίου
• Τριανταπέντε (35) σφαίρες κρότου
• Χίλια εκατό δεκατέσσερα (1114) προϊόντα απομίμησης (πορτοφόλια, καπέλα, φουλάρια κ.α.) γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας 33χρονος αλλοδαπός Αλβανίας, εργαζόμενος στην αποθήκη, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ προχθές ο 45χρονος προσήχθη ενώπιον της Αντεισαγγελέα Ρόδου,  η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού. Δίωξη για παράνομη διαμονή στη χώρα μας ασκήθηκε στον 33χρονο Αλβανό.