Το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Δωδεκανήσου πριν 50 χρόνια

ΗΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ “ΑΝΤΑΓΟΡΑ” ΕΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΓΕΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΝ 1-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΙΑΛΥΣΟΣ 0-0, ΚΛΕΑΝΘΗΣ-ΑΣΤΗΡ 3-0


Άνοιξε προχθές η αυλαία του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας Δωδεκανήσου.  Έξη δυναμικά συγκροτήματα έκαμαν την εμφάνισι τους στα γήπεδα και με ενθουσιασμό ρίχτηκαν στον αγώνα για την τελική επικράτησιν.

Εντύπωσι στους φιλάθλους μας προεκάλεσε το γεγονός ότι και στους τρεις αγώνας ούτε το παραμικρόν επεισόδιον εσημειώθη πράγμα που είναι προς τιμήν των διαγωνιζομένων ομάδων.  Ευχάριστο είναι αυτό και ευχόμαστε και στο μέλλον όλες αι συναντήσεις να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Δυναμικός, τεχνικός, βιρτουόζος, εκλεκτός ο Ανταγόρας Κω έκαμε προχθές μια επίδειξιν ανωτέρας ποδοσφαιρικής τέχνης και άφησε καταγοητευμένους τοςυ θεατές της συναντήσεώς του με τον συμπαθή Διγενή Κοσκινού.

Αν και εσημείωσε μόνον εν τέρμα στο 31’ δια του κεντρικού του κυνηγού Αππά εν τούτοις σε γενικάς γραμμές υπήρξεν εν συγκρότημα αξιόλογον.

Κάθε κίνησις των παικτών του ήτο μελετημένη, ακριβής και ψύχραιμος.

Μόνον η επιθετική πεντάς έδειξε μια σχετική αδράνεια στο τελικό σουτ.

Πάντως φάνηκε καθαρά η υπεροχή του έναντι του αντιπάλου του.

Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στα ένδεκα αυτά παιδιά της Κω ως επίσης και στο σκηνοθέτη του θεάματος.

Τον προπονητή Βασίλη Στάικο.  Καλός συναγωνιστής και ο Διγενής Κοσκινού.  Έπαιξε δυναμικά, ζωηρά αλλά προ της ανωτερότητος του Ανταγόρα υπέκυψε φυσιολογικά.

Μπορούσε δε να ισοφαρίση τον αγώνα αν οι κυνηγοί εξεμετελεύοντο κλασσικάς ευκαιρίας επιτεύξεως τέρματος.

Καλύτερος παίκτης ο κεντρικός οπισθοφύλαξ Δ. Μαχραμάς.

Η διαιτησία του κ. Κ. Ξανθού ως συνήθως καλή.  Κανένα ψεγάδι.  Τον βοήθησαν και οι επόπται Α. Παπαδόπουλος και Τ. Ασπασίας.

Ο νικητής ηγωνίσθη με την κάτωθι σύνθεσιν. Γκίκας, Παντελής Χατζηνικολάου, Μαραγκάκης, Τζάμαλης, Τζαμάγιας, Θαλασσινός, Μπουγάς, Αππάς, Ιτσινές και Καλαϊτζής.

Πρέπει να σημειωθή ότι μέγας αριθμός Κώων εκδρομέων παρηκολούθησε την συνάντησι μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Κω και πρόεδρος του Ανταγόρα κ. Ν. Μπαλαλής.
ΓΕΩΡΓ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

ΘΑ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΙΣ ΙΝΔΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ο Ινδός αντιπρόσωπος κ. Ναρασίμχαν, ομιλών κατά την Μουσικήν Βραδυά το Σάββατον εν σχέσει με τας εκδηλώσεις είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Αγαπητοί μου φίλοι Έλληνες της Ρόδου.  Αισθάνομαι την ακατανίκητη επιθυμία να εγνώριζα την ωραία Ελληνική γλώσσα δια να εκφράσω τα αισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά μου.  Δεν μπορώ να αποσιωπήσω την ανέλπιστη χαρά και συγκίνηση που εχάρισαν σε μένα και τους άλλους ξένους οι δύο καλλιτεχνικές βραδυές.  Η χθεσινή καλύτερη απ’ την αποψινή κι’ η αποψινή καλύτερη από την χθεσινή.  Είμαι τώρα πλέον φίλος σας ω Έλληνες του πανέμορφου αυτού νησιού. 

Ήλθαμε εδώ τόσοι άνθρωποι, από τα πέρατα του κόσμου με καλές προσδοκίες, μα ποτέ δεν θα μπορούσα να φαντασθώ ότι σε ένα τόσο μικρό, θα περικλείονταν τόσες μεγάλες συγκλονιστικές ομορφιές.  Και πάλιν σας λέγω ότι είμαι φίλος σας και θα κηρύττω το καλό όνομα του νησιού σας, όπου και αν βρεθώ».

ΤΟ ΝΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.
Γενομένων αρχαιρεσιών του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου εξελέγησαν: Πρόεδρος Αργύριος Ρούσος, αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, γενικός γραμματεύς Κυριάκος Καραολανίδης, ταμίας Κωνσταντίνος Μαυρικάκης, σύμβουλοι Αντώνιος Μαγκαφάς, Ιωάννης Κυραμαριός και Γεώργιος Φωτάκης.  Δια την εξελεγκτικήν επιτροπήν εξελέγησαν οι Νικήτας Σταμούλης, Δημήτριος Καμπούρης και Παναγιώτης Μελαχροινός.

ΔΙ’ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΕΙΣ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ
Υπό του Νέου Εργατικού Κέντρου Ν. Συγκροτήματος απεστάλη προς το Υπουργείον Εργασίας έγγραφον δια του οποίου ζητείται όπως επεκταθή η ασφάλισις του ΙΚΑ και εις τας υπολοίπους νήσους του Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου τονίζεται δε ότι δια της ασφαλίσεως θα δυνηθούν πολλοί εργαζόμενοι να είναι ήσυχοι δια το μέλλον των.