Αύξηση 8,84% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών στο νησί

Θετικός είναι ο απολογισμός για την τουριστική κίνηση του διαστήματος Απριλίου-Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία η αύξηση έφτασε το 8,84% και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που υπήρχαν κατά την έναρξή της, για μία καλή πορεία και φέτος.

Οι επισκέπτες της το παραπάνω διάστημα, ανήλθαν συγκεκριμένα σε 2.138.407 άτομα έναντι 1.964.745 πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι φέτος επισκέφθηκαν τη Ρόδο, 173.662 περισσότεροι τουρίστες.

Την πρώτη θέση κατέλαβαν και φέτος οι Άγγλοι που κατέγραψαν αύξηση σε ποσοστό 5,4%, στη δεύτερη θέση ήρθαν οι Γερμανοί που επίσης σημείωσαν αύξηση αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό, δηλαδή 9,14%, και στην τρίτη οι Σουηδοί που επίσης αυξήθηκαν φέτος σε ποσοστό 4,49%.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Πολωνοί που αυξήθηκαν θεαματικά σε ποσοστό 31,9% και οι Ισραηλινοί που επίσης αύξησαν το ποσοστό τους κατά 25,5%.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σχεδόν όλες οι χώρες φέτος σημείωσαν αύξηση στη Ρόδο, εκτός από την Ιταλία, τη Ρωσία (που συνεχίζει τη πτωτική πορεία των τελευταίων ετών), τη Σερβία και το Λίβανο.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και η φετινή αύξηση των Αυστριακών, Ολλανδών και Βέλγων που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταγράψει μειώσεις, ενώ και οι Ουκρανοί, που επίσης είχαν πτωτικά νούμερα τα προηγούμενα χρόνια, ανέκαμψαν φέτος.
Αναλυτικά, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής: