Από τις 20 Οκτωβρίου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Από το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για το κλείσιμο και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπως δείχνουν τα στοιχεία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού, οι περισσότερες από τις οποίες συνεχίζουν ακόμη να λειτουργούν.

Εκτιμάται ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε αυξημένο αριθμό τουριστών που θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο, καθώς μετά τις 20 Οκτωβρίου τα νούμερα της κίνησης θα κυμαίνονται πλέον σε χαμηλά επίπεδα.

Φέτος η τουριστική περίοδος στη Ρόδο δε φαίνεται να διαφοροποιείται σε σχέση με πέρσι, όσον αφορά τη διάρκειά της και συγκεκριμένα το χρόνο της λήξης της, καθώς η αυλαία θα πέσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχουν φύγει και οι τελευταίοι τουρίστες από το νησί, χωρίς να μπορεί να γίνει λόγος για ουσιαστική επιμήκυνση αφού οι τουρ οπερέιοτορς, δεν έχουν αλλάξει θεαματικά το πρόγραμμά τους.

Η μία ή οι δύο μέρες κατά τις οποίες μπορεί κάποιοι να το επέκτειναν δεν είναι ικανές για να αλλάξουν το σκηνικό της τουριστικής περιόδου. Φέτος όμως η σεζόν ξεκίνησε περί τα τέλη Μαρτίου, στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, όμως και πάλι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πέτυχε απόλυτα ο στόχος της επιμήκυνσης, καθώς πολλοί ταυτίζουν την έναρξή της με το καθολικό Πάσχα.

Γνωρίζοντας δηλαδή πότε θα εορταστεί το καθολικό Πάσχα είναι σε θέση να εκτιμήσουν πότε θα αρχίσουν και οι μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο, αρνούμενοι να δεχτούν ότι αυτό σημαίνει και επιμήκυνση.
Μάλιστα για την επόμενη χρονιά εκτιμούν ότι επειδή αυτή η ημερομηνία θα είναι η 21η Απριλίου, τότε οι μαζικές αφίξεις τουριστών θα ξεκινήσουν γύρω στις 10 Απριλίου δηλαδή πολύ αργότερα από φέτος.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική τουριστική κίνηση για τη Ρόδο φέτος αυτή θα πλησιάσει σε αφίξεις τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, καθώς αναμένονται και τα απολογιστικά στοιχεία του Οκτώβρη που επίσης εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Σε ποιο ακριβώς βαθμό αυτό, θα φανεί στις αρχές του Νοέμβρη όταν η Fraport Greece θα ανακοινώσει την κίνηση του μήνα, η οποία θα δείξει κατά πόσο ο Οκτώβριος είχε καλύτερες πληρότητες από πέρσι. Ίσως αυτό να ήταν και πιο εφικτό να το καταφέρουμε ως προορισμός από το να επιμηκύνουμε τη σεζόν προς το χειμώνα.

Επίσης ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι και το ότι η Ρόδος αλλά και οι υπόλοιποι ελληνικοί προορισμοί, θα γνωρίσουν μεγάλο ανταγωνισμό του χρόνου καθώς η επόμενη τουριστική περίοδος θα έχει δυναμικούς παίκτες όπως η Τουρκία και η Τυνησία που με τις δελεαστικές τιμές που προσφέρουν θα σημειώσουν μεγάλα ποσοστά αύξησης.

Χαρακτηριστικό της ανόδου που θα καταγράψει το τουριστικό ρεύμα ειδικά στη γείτονα χώρα είναι τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία θα επισκεφτούν την Τουρκία του χρόνου επιπλέον ένα εκατομμύριο Γερμανοί τουρίστες!

Με δεδομένες λοιπόν αυτές τις συνθήκες η Ρόδος θα προσπαθήσει του χρόνου να διατηρήσει τα φετινά ποσοστά της και να καταφέρει το καλύτερο, δεδομένης της υψηλής φορολόγησης που υπάρχει στη χώρας μας, και την καθιστά μη ανταγωνιστική.