Γλίτωσε την «αυτοχειρία» ο Ιπποκράτης

Γλίτωσε την «αυτοχειρία» ο Ιπποκράτης

Γλίτωσε την «αυτοχειρία» ο Ιπποκράτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 106 ΦΟΡΕΣ

Λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» εντός έδρας απέναντι στο Ψυχικό. Με μπάζερ μπίτερ του Λάανε, 85-83 στη δεύτερη παράταση!

Ο πολύ κακός επιθετικά – για τρία δεκάλεπτα – Ιπποκράτης Kos Hotel κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Νίκου Παπανικολάου και της υπόλοιπης ομάδας του Ψυχικού στη δεύτερη παράταση, χάρη στο μπάζερ μπίτερ του Ράιτ Λάανε, με 85-83.

Η ομάδα της Κω κατάφερε έτσι να κάνει το 2Χ2 στο πρωτάθλημα της φετινής Α2 κατηγορίας όμως έβγαλε και αδυναμίες που θέλουν άμεσα «επιδιόρθωση» γιατί η συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Ο Ιπποκράτης Kos Hotel «τα ‘σπασε» από τη γραμμή του τριπόντου και η επιθετική του συγκομιδή μέχρι το 30’ ήταν πολύ φτωχή, σημειώνοντας μόλις 33 πόντους και μάλιστα εντός έδρας!

Είναι ενδεικτικό πως ο Χατζηνικόλας, από τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας, έμεινε στο μηδέν ενώ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, Λάανε, είχε 1/8 τρίποντα, βάζοντας το μοναδικό του εύστοχο στο τέλος της αναμέτρησης!

Ο Εσθονός πόιντ γκαρντ έκανε double double καθώς μοίρασε και 13 ασίστ (!), εξισώνοντας έτσι την αστοχία του από τα 6.75μ. αλλά και τα 6 λάθη του. Double double έκαναν άλλοι δύο αθλητές του Σάββα Συμεωνίδη, οι Απόστολος Ναούμης και Κώστας Χαρίσης.

Το Ψυχικό, με ηγέτη τον Κώο σέντερ της ομάδας, Νίκο Παπανικολάου, γύρισε από το 14-8 στο 22-30 και στο 32-45, με τον Παπαντωνάκο να συμβάλλει στη δημιουργία διψήφιας διαφοράς. Όταν άρχισε να σκοράρει και ο έτερος Εσθονός του αγώνα, αυτός των φιλοξενούμενων, Μάρτιν Παασόγια, το Ψυχικό είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ιπποκράτης δεν είχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να πιέσει και να τρέξει για την ανατροπή. Με επιμέρους σκορ 15-2, μείωσε 48-50 με τον Ασημακόπουλο και πήρε προβάδισμα με τρίποντο του Ναούμη (55-53). Ο Μάντζαρης, προτού αποβληθεί με πέντε φάουλ, έκανε το 56-58 για τη νίκη στην κανονική διάρκεια όμως ο Ασημακόπουλος ήταν και πάλι εκεί για να στείλει το ματς στην (πρώτη) παράταση.

Με τον Ναούμη, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν προσωρινά 67-63 όμως το Ψυχικό «επέστρεψε» με 68-71. Ο Ασημακόπουλος μείωσε στον πόντο και ο Παασόγια με μία βολή έκανε το 70-72. Στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, ο νεαρός Μαστόρος ήταν ψύχραιμος και το παιχνίδι πήγε ξανά στο έξτρα πεντάλεπτο αφού ο Παπαντωνάκος αστόχησε από μακριά.

Στη δεύτερη παράταση, ανέλαβε ο Λάανε. Με προσωπικούς του πόντους, ο Ιπποκράτης ήταν σταθερά μπροστά (80-78) κι ήταν εκείνος που «απάντησε» στο τρίποντο των φιλοξενούμενων για το 82-81. Το Ψυχικό πήρε πάλι προβάδισμα ενός πόντου όμως ο Λάανε, χωρίς τον Μάντζαρη να τον μαρκάρει, είχε πάρει φόρα κι έγραψε το νικητήριο 85-83 στη λήξη του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 15-19, 25-34(ημιχρ.), 33-48, 58-58(κ.α.), 72-72(1η παρ.), 85-83(2η παρ.)

Διαιτητές: Κοτσιμπός, Δαρλαμήτσος, Ντάνος

Ιπποκράτης Kos Hotel (Συμεωνίδης): Laane 22(1τρ., 13ασ.), Σκούφης 1, Τρύπας, Ναούμης 18(3τρ., 10ρ.), Καλαμπάκας 7(1), Ασημακόπουλος 10, Χατζηνικόλας, Χαρίσης 17(13ρ.), Μαστόρος 10, Δρόσος.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Ιορδάνου 11(1), Παναγιωταράς 3(1), Παπανικολάου 21(2τρ., 11ρ.), Παπαντωνάκος 5(1), Μάντζαρης 11(2), Αρσενόπουλος 9(3), Ντιαλό, Μπασδέκης, Paasoja 23(2).

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή