Ελάτε να τρέξουμε παρέα!

Η μεγαλύτερη στιγμή για τη διεξαγωγή των δημοφιλέστερων αγώνων δρόμου έφτασε σήμερα με την εκκίνηση στο Run Greece της Ρόδου. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι ο Βωμός της Πατρίδας στο κέντρο της πόλης μας, μπροστά στο δημαρχείο, και θα έχουν συμμετοχή πάνω από 2000 δρομείς κάθε ηλικίας σε 5, 10 χλμ., και τα 1000μ παιδιών από 9 έως 12 ετών.

Οι αγώνες διεξάγονται από τον ΣΕΓΑΣ μέσω της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, έχοντας τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου. Η κούρσα των 10χλμ. θα ξεκινήσει στις 10.00, αυτή των 5χλμ. στις 11.30, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα συμμετάσχουν στα 1000μ. οι μαθητές-μαθήτριες των δημοτικών σχολείων.

Η διαδρομή:
Εκκίνηση: - Όλες οι διαδρομές έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας.
- Αφετηρία και τερματισμός: επί της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στον Βωμό της Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας.
- Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο της Ελευθερίας (7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ) προς Ακταίον, Νέα Αγορά, σταθμό ταξί, πριν την πλατεία Νεωρίου στροφή αριστερά επί του κράσπεδου με κατεύθυνση τον φάρο του Αγίου Νικολάου.

- Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον φάρο Αγίου Νικολάου, αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο).
- Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και την συμβολή με λεωφόρο Ελευθερίας- πύλη Ελευθερίας, αριστερά πύλη ταρσανά, δεξιά ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος.

- Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Αυστραλίας – Καναδά – Βύρωνος – στροφή δεξιά (αρχή της Βύρωνος).
- Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι την συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας.

- Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου.
- Διαδρομή επί της λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά μας το πάρκο και την Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης).
- Διασχίζουμε την συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και λιθόστρωτο προς την πύλη Ντ’ Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση την συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και δεξιά την Αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου.

- Διασχίζουμε την διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά).
- Διασχίζουμε την πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και εν συνεχεία αριστερά προς το σημείο τερματισμού.
- Τερματισμός.

Δρόμος 1.000 μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων ώρα έναρξης: 11:35
Εκκίνηση: Εκκίνηση-Τερματισμός- Βωμός της Πατρίδας
- Επί της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στον Βωμό της Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας.

- Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο της Ελευθερίας (7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ) προς Ακταίον, Νέα Αγορά.
- Στροφή δεξιά στα φανάρια με κατεύθυνση το πρατήριο της Καυσίμων της ΕΚΟ.
- Αριστερά στροφή και είσοδος στον σταθμό ταξί.
- Έξοδος από τον σταθμό ταξί και στροφή αριστερά στην 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τον τερματισμό.
- Τερματισμός.