Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου στη Φινλανδία με το ΚΑ1 Erasmus+

Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου στη  Φινλανδία με το ΚΑ1 Erasmus+

Το 1ο ΓΕ.Λ. Καλύμνου στη Φινλανδία με το ΚΑ1 Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Στα πλαίσια του σχεδίου «Όλοι μαζί: Βήματα συμπερίληψης στο σχολείο μας» της δράσης ΚΑ1 του Erasmus+ αντιπροσωπεία του 1ου ΓΕ.Λ. Καλύμνου μετέβη στη Φινλανδία προκειμένου να παρακολουθήσει το εβδομαδιαίο επιμορφωτικό πρόγραμμα “Migrants’ course: Let’s use ICT in teaching and learning of Newly Arrived Migrants” του εκπαιδευτικού ομίλου Euneos.

Tην ομάδα αποτελούσαν οι καθηγήτριες Άννα Πάου και Ειρήνη Πουγούνια (φιλόλογοι), Βιβή Γεωργοπούλου (αγγλικής γλώσσας) και ο καθηγητής Γιάννης Μάγκος (χημικός).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με ξενάγηση στην πόλη του Ελσίνκι από την υπεύθυνη του προγράμματος Andreea Gatman και εισαγωγή στον φινλανδικό τρόπο σκέψης και δράσης που περιστρέφεται γύρω από τη λέξη «trust: εμπιστοσύνη».

Από τη Δευτέρα ως και την Παρασκευή τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στους χώρους του Varia - Vantaa Vocational College.
Αρχικά μας έγινε μια εισαγωγή στο περίφημο φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα από την κ. Anu Lähde.

Ακολούθως, οι βασικές εκπαιδεύτριές μας, Anna-Riikka Rasa και Anna Surakka μας παρουσίασαν ψηφιακά εργαλεία που προσφέρονται για την εκπαίδευση μεταναστών (ThingLink, Pic-Collage, H5P, Quizlet, Kahoot), τα οποία εφαρμόσαμε ο καθένας ξεχωριστά σε υποθετικά σενάρια των μαθημάτων της ειδικότητάς μας.

Συμμετείχαμε σε εργαστήρια χρήσης νέων λογισμικών και εκπαιδευτικών ψηφιακών περιβαλλόντων ως εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης ενήλικων μεταναστών και διδαχθήκαμε νέες παιδαγωγικές μεθόδους για τη διδασκαλία προσφύγων και μεταναστών ώστε να λάβουν εφόδια ικανά για την αγορά εργασίας.
Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος 33 συνολικά εκπαιδευτικοί από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία.

Αναχωρήσαμε από τη χώρα με τις καλύτερες εντυπώσεις, πιο πλούσιοι σε γνώσεις˙ για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, εκτός από τις επιμορφώτριες που αναφέρονται παραπάνω, τις εκπαιδευτικούς και υπεύθυνους εργαστηρίων: Marja Repo, Anssi Salmi, Anna Kepanen, Piia Kovalainen, Tea Kostet, Pia Hakkari.
Πολλά από όσα διδαχθήκαμε έχουν ήδη εφαρμοστεί στην τάξη˙ σύντομα θα ακολουθήσει η επιμόρφωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και η διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα