Όλη η Ρόδος ήταν στο… δρόμο την Κυριακή

Όλη η Ρόδος ήταν  στο… δρόμο την Κυριακή

Όλη η Ρόδος ήταν στο… δρόμο την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στο Run Greece, με τις εικόνες από την παρουσία εκατοντάδων παιδιών να κλέβουν την παράσταση

Μια πραγματική γιορτή του στίβου και των αποστάσεων ήταν ο αγώνας του Run Greece την Κυριακή με αφετηρία και τερματισμό στο Βωμό της Πατρίδας στην πλατεία του δημαρχείου. Πάνω από 2000 δρομείς συμμετείχαν στα 5 και 10χλμ., καθώς επίσης και στα 1000μ. των μαθητών-μαθητριών δημοτικών σχολείων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αλλά και ο στρατηγός της 95 ΑΔΤΕ Γρηγόριος Ρουμάνης, ήταν μόνο κάποιοι από τους επισήμους που έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση και πραγματοποίησαν μέρος των απονομών.

Παράλληλα εκεί ήταν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Νικολής, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής.

Στους αγώνες βρέθηκαν επίσης αρκετοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή η διοργάνωση για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και στα Δωδεκάνησα.
Άλλωστε ο αγώνας ήταν μια διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ μέσω της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου αλλά και σημαντικών χορηγών, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν με στελέχη τους στη διοργάνωση.


Πέραν όλων των άλλων, σημαντική ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών-μαθητριών, με τις εικόνες από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό τους τα 1000μ. να είναι πραγματικά συγκινητικές και μια τρανή απόδειξη για το πόσο σοβαρά δουλεύουν οι σύλλογοι μαζί με τους καθηγητές φυσικής αγωγής στα σχολεία για το καλό του αθλητισμού γενικότερα.


Νικητής στα 10χλμ των Ανδρών ήταν ο Ισίδωρος Μούγκρος (38.16) και ακολούθησαν οι Εμμανουήλ Τσίκνης (38.16) και Αντώνης Κολιάδης (39.32). Στις γυναίκες την πρώτη τριάδα αποτέλεσαν οι Μιχαλίτσα Κορωνιού (44.05), Λουίζα Καμαρινού (45.58) και Κυριακή Ντζερεμέ (46.04).


Στα 5χλμ., σε ό, τι έχει να κάνει με τους Άνδρες, νικητής ήταν ο Παναγιώτης Αλιφέρης (0.17.18) και τον ακολούθησαν ο Νίκος Ρουσούλης (0.17.20) και ο Δημοσθένης Χριστοδούλου με 0.17.43. Στις Γυναίκες νικήτρια ήταν η Μαρία Τζίνη (0.22.46), δεύτερη η Κατερίνα Κάτρη (0.23.27) και τρίτη η Ιφιγένεια Κάντζα με (0.24.19).

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή