Υπέρ μιας ευρύτερης συμμαχίας τάχθηκε ο Ν. Σαντορινιός

Υπέρ μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τάχθηκε κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Στόχος αυτής της προοδευτικής συμμαχίας είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η προστασία των εργαζομένων, η κατάργηση της ρατσιστικής ρύθμισης για τον υποκατώτατο μισθό των νέων, η επαναφορά του κατώτατου μισθού σε λογικά επίπεδα, η ελάφρυνση των βαρών για τους μικρομεσαίους», τόνισε ο κ. Σαντορινός ενώ αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας των σοσιαλιστών και των πράσινων, ώστε να αντιμετωπισθεί η ακροδεξιά.

Ο κ. Σαντορινιός πρόσθεσε ότι η ίδια προοδευτική συμμαχία θα πρέπει να επιδιωχθεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ άσκησε κριτική, σε όσους προτείνουν εκλογικά σχήματα με γνώμονα την ιδεολογική καθαρότητα.

Η κυβερνητική πολιτική όπως ασκήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια είναι μια αριστερή πολιτική είπε ο κ. Σαντορινιός και συνέχισε. «Δημιουργήσαμε το παράλληλο πρόγραμμα, νόμους για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων δώσαμε τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των υποδομών στους δήμους και στις περιφέρειες», είπε.

«Η επαναφορά στην αριστερή κανονικότητα είναι να ενώσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.