Ελεύθερος ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό στη Ρόδο

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 25χρονος Σουηδός που κατηγορείται για τον βιασμό 27χρονης Αγγλίδας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η Αγγλίδα σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού και είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.

Στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας που ακολουθείται, χθες το μεσημέρι, ο 25χρονος Σουηδός συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε υποστηρίξει, ότι δηλαδή πράγματι πήγαν μαζί με την 27χρονη Αγγλίδα στο δωμάτιό του όμως πέρα από ερωτοτροπίες δεν έγινε κάτι περισσότερο.

Ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε πως αντίθετα με όσα καταγγέλλει η αλλοδαπή ήταν αυτή που τον πίεζε να κάνουν έρωτα, κάτι που τελικά όμως δεν έγινε,  καθώς ο 25χρονος Σουηδός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Επίσης ο κατηγορούμενος είπε στην ανακρίτρια πως στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν οι γονείς του και πως σε περίπτωση που γίνονταν τα όσα του καταλογίζουν, κάτι θα είχαν ακούσει και εκείνοι.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 25χρονος Σουηδός αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 1000 ευρώ.