Θέσεις για νέους αγρότες διεκδικεί η Περιφέρεια στα νησιά μας

Θα συνεχίσει τις πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να υπάρξει και τρίτη προκήρυξη για νέους αγρότες, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ειδικότερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε ότι η περιφέρεια θα ζητήσει την επαναπροκήρυξη του μέτρου καθώς εκτιμά ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ένταξη ακόμα περισσότερων νέων αγροτών, παρά την άρνηση του υπουργείου, το οποίο δεν έχει την ίδια άποψη.

Πάντως στο πλαίσιο ενημέρωσης, έκανε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων στο μέτρο ένταξης νέων αγροτών της δεύτερης πρόσκλησης που έχει απευθύνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ότι συνολικά κατατέθηκαν 108 αιτήσεις από τις οποίες 103 έγιναν δεκτές, 3 απορρίφθηκαν και 2 καλούνται να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Για τα Δωδεκάνησα οι αιτήσεις είναι 46, για τις Κυκλάδες 57 ενώ για τα νησιά οι αιτήσεις ήταν: 19 για τη Ρόδο, 7 για την Κω, 4 για την Κάλυμνο, 2 για την Κάρπαθο, 1 για την Αστυπάλαια, 11 για τη Λέρο , 1 για τη Νίσυρο και 1 για τη Σύμη.

Μιλώντας για την επιθυμία να υπάρξει και νέα προκήρυξη δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στη διάρκεια επίσκεψης στη Ρόδο του γενικού γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασσίμη του θέσαμε το θέμα της τρίτης πρόσκλησης για τους νέους αγρότες, αλλά παρά την άρνησή του, εμείς πιέζουμε γιατί υπάρχουν και άλλοι νέοι που ενδιαφέρονται και επίσης υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι που θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε».

Όπως εξήγησε δε γίνονται σε κάθε προκήρυξη περισσότερες αιτήσεις γιατί πολλοί δεν πληρούν την ίδια στιγμή τις προϋποθέσεις, αλλά αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σε έξι μήνες ένα χρόνο, γι αυτό επειδή η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς εκτιμά ότι μπορεί να γίνει παράταση.

«Ο κ. Κασσίμης έκανε μία δήλωση στη Ρόδο. Ασκεί μία κυβερνητική πολιτική, εμείς ασκούμε τη δική μας πολιτική και εκφράζουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας και των νησιών μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε, ίσως τώρα να μην τα καταφέρουμε αργότερα μπορεί όμως να γίνει. Εμείς διεκδικούμε και τρίτη πρόσκληση.

Το υπουργείο επιθυμεί να μαζέψει χρήματα και να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα στα σχέδια βελτίωσης καθώς δε φτάνουν τα διαθέσιμα χρήματα.

Όμως η κυβέρνηση οφείλει στα νησιά αρκετά πράγματα γιατί μόνο από τα νησιά παίρνει και πρέπει να δώσει. Εμείς θα επιμείνουμε να υπάρξει και Τρίτη πρόσκληση» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.