Χ. Κόκκινος: «Να αντισταθούμε και να σταματήσουμε τις πολιτικές που δημιουργούν απογοητευμένη και φτωχοποιημένη κοινωνία»

Στις εργασίες της Ετήσιας Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2018 συμμετείχε με την ιδιότητα του Γενικού Συμβούλου της ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη και κρίσιμη χρονική περίοδο για τον κόσμο της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου.

Στην ομιλία του επεσήμανε:

* Τα «μνημόνια» -σύμφωνα με την Κυβέρνηση- έφυγαν, όμως… οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται!

* Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν στις πολιτικές που δημιουργούν απογοητευμένη και φτωχοποιημένη κοινωνία.

Με συνεχείς και συνεπείς ενωτικούς αγώνες να επαναφέρουμε τα δικαιώματα που απωλέσαμε τα τελευταία χρόνια ώστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

* Να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, που «πετσοκόβει» τις συντάξεις και υπονομεύει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά

δικαιώματα των εργαζομένων.

* Να αγωνιστούμε ενάντια στις «φορομπηχτικές» πολιτικές, στην ακρίβεια και σε ενέργειες που μειώνουν το εισόδημά μας και διαλύουν το κοινωνικό κράτος, ενάντια στις πολιτικές της ανεργίας και της λιτότητας.

* Οι κυβερνητικές «προεκλογικές κορώνες» που υπόσχονται πολιτικές ενέργειες που αφορούν χρονικά την επόμενη Κυβέρνηση, να καταγγελθούν και να αναδειχθεί ο λαϊκισμός και ο εμπαιγμός.

* Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλονται πρέπει να έχουν ΕΝΩΤΙΚΟ και ΜΑΖΙΚΟ χαρακτήρα και να οργανωθούν σωστά όπως αυτή που προτείνει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για 14.11.18.

Οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, είναι η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής κοινωνίας και δικαιούνται καλύτερο παρόν και μέλλον!!!