Χρήματα και τιμαλφή αξίας 40.000 ευρώ έκλεψε 45χρονος

Χρήματα και τιμαλφή αξίας 40.000 ευρώ έκλεψε 45χρονος

Χρήματα και τιμαλφή αξίας 40.000 ευρώ έκλεψε 45χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Επάγγελμα είχε κάνει τις … κλοπές 45χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μάλιστα μετά τη Σαντορίνη ταξίδεψε στην Κω, όπου το τελευταίο τρίμηνο «επισκέφθηκε» τουλάχιστον 11 ενοικιαζόμενα δωμάτια, σπίτια και καταστήματα από όπου αφαίρεσε χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 40.000 ευρώ!

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο που είχε αφαιρέσει, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και άλλα εντάλματα καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 45χρονος αλλοδαπός μετέβη στην Κω περίπου πριν από τρεις μήνες και ανέπτυξε τη «δραστηριότητα» του στην Κέφαλο της Κω. Εκεί έμπαινε από ανοικτές εισόδους ή ακόμη και τις παραβίαζε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, σπίτια ή καταστήματα και αφαιρούσε κυρίως χρήματα ή τιμαλφή ή και τα δύο.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για την σύλληψη του δράστη ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 14 Οκτωβρίου. Ο 45χρονος Βούλγαρος είχε αφαιρέσει ένα μικρό χρηματοκιβώτιο (safe box) το οποίο μετέφερε σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή στην Κέφαλο και αφού το κάλυψε με κλαδιά ώστε να μην φαίνεται, τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο την επόμενη μέρα το βράδυ, ο δράστης επέστρεψε στο σημείο για να πάρει το χρηματοκιβώτιο και να επιχειρήσει να το ανοίξει. Την ώρα εκείνη περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ηρακλειδών τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν με τα διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματοκιβώτιο στα χέρια! Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός το τελευταίο τρίμηνο δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία διέπραξε συνολικά 11 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Κεφάλου Κω.


Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν το χρηματοκιβώτιο με το περιεχόμενό του, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο, καθώς και δυο κατσαβίδια μήκους 40 εκατοστών, ενώ εκτιμάται ότι, η συνολική άξια των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσε αγγίζει τις 39.300 σε ευρώ και 5.500 σε λίρες Ην. Βασιλείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σημειώνεται πως σε βάρος του 45χρονου Βούλγαρου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου για διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε το 2017 στη Θήρα, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο