Οι μπανανόφλουδες τρώγονται: Ποια τα οφέλη τους

Οι περισσότερες φλούδες από τις μπανάνες καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων.

Φαίνεται όμως πως έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό και ειδικά για το στομάχι.
Το 2013, οι μπανάνες ήταν το πιο δημοφιλές φρούτο παγκοσμίως, αφού η κατανάλωσή τους υπολογίστηκε στα 12 δισεκατομμύρια τεμάχια.

Οι μπανάνες έχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Μία μόνο μπανάνα είναι πλούσια σε:
• Σίδηρο, αφού προσφέρει το 12% της ημερήσιάς συνιστώμενης πρόσληψης
• Βιταμίνη C, προσφέροντας το 17% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
• Βιταμίνη Β6, προσφέροντας το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
• Κάλιο, προσφέροντας το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
• Μαγνήσιο, προσφέροντας το 8% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

Η φλούδα της μπανάνας από την άλλη φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν:

• Την πέψη
• Τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
• Την ανάπτυξη των κυττάρων
• Την ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων

Πηγή: onmed.gr