Σε ποιους δρόμους της Ρόδου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων την Κυριακή

Ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει από το 2016 τους διεθνείς αγώνες τριάθλου "Ocean Lava Rhodes".

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας αυτή, οργανώνουμε τους επόμενους αγώνες μας, που θα είναι τρίαθλο αποστάσεων 113χλμ (1.9 Km Swim - 90 Km Bike – 21.1 Km Run) και 226χλμ (3.8 Km Swim - 180 Km Bike – 42.2 Km Run) που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις 21 Οκτωβρίου 2018 με εκκίνηση από την καφετέρια «Γαλάζιο» στο Φαληράκι.

Για την ασφαλή τέλεση του αγώνα θα λάβουν χώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπή κυκλοφορίας – απαγόρευση προσπέρασης κλπ), με την άδεια και την αρωγή της Τροχαίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ΚΟΚ κατά μήκος των διαδρομών κίνησης των οχημάτων.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών, αλλά και για μη δοκιμαστούν οι χρήστες του λοιπού οδικού δικτύου, σας ενημερώνουμε με την επισυναπτόμενη τεχνική έκθεση για την κίνηση των οχημάτων την ημέρα του αγώνα και παρακαλούμε για την κατανόησή σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Τεχνική έκθεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων 

O αγώνας "Ocean Lava Rhodes 2018" θα ξεκινήσει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 06.30 με την κολύμβηση στην παραλία του Φαληρακίου.

Η ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από την ζώνη αλλαγής στην καφετέρια «Γαλάζιο», στρίβουμε στην Ρόδου – Καλλιθέας και αμέσως δεξιά στον κόμβο με την άγκυρα, ώστε να βγούμε στην Εθνική Οδό (Ε.Ο.). Στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε ευθεία μέχρι τον κόμβο των Κολυμπίων, όπου και μπαίνουμε δεξιά στο δρόμο μέχρι την Αρχίπολη. Στρίβουμε δεξιά προς Ψίνθο και κάνουμε αναστροφή μετά από 1,5χλμ στο Μουσείο Παιχνιδιών.

Η διαδρομή του τρεξίματος θα είναι από τη ζώνη αλλαγής, δεξιά στην Ρόδου – Καλλιθέας και αναστροφή λίγο μετά την είσοδο των Πηγών Καλλιθέας.

Για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για τους χρήστες του οδικού δικτύου, θα πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ρυθμίσεις από τις 07:00 έως τις 17:30:  

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο που ενώνει την Ρόδου Καλλιθέας από τον κόμβο με την άγκυρα, με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πελάτες των παρόδιων ξενοδοχείων με τη συνοδεία των μηχανών των εθελοντών. 

Τα ποδήλατα στην Ε.Ο. θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο στην αριστερή λωρίδα δίπλα στη νησίδα.

Τα οχήματα στην Ε.Ο. θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο στη δεξιά λωρίδα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις δεξιές εξόδους, θα απαγορεύονται οι προσπεράσεις και θα κινούνται με μέγιστη ταχύτητα τα 50km/h. Οι λωρίδες θα χωρίζονται με μπλόκα και κώνους και οι ποδηλατική διαδρομή θα φυλάσσεται συνεχώς με μηχανές.

Οι διασταυρώσεις τις Ε.Ο. που είναι πιθανόν να εισέλθουν οχήματα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για να στρίψουν, θα φυλάσσονται από την τροχαία και οι στροφές των οχημάτων θα γίνονται με τις οδηγίες τις τροχαίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο που ενώνει την Ε.Ο. από τον κόμβο των Κολυμπίων, με την Αρχίπολη. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους των παρόδιους ιδιοκτήτες με τη συνοδεία των μηχανών των εθελοντών. Η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αρχίπολης θα γίνεται από το δρόμο Αρχίπολης-Ψίνθου-Αφάντου.

Στο δρόμο Αρχίπολη-Ψίνθος και για 1,5χλμ μέχρι το Μουσείο Παιχνιδιών η μια λωρίδα θα παραχωρηθεί για τα ποδήλατα. Από εκεί και πέρα τα οχήματα θα κινούνται ελεύθερα.

Στη διαδρομή του τρεξίματος, οι αθλητές θα χρησιμοποιούν μόνο 2-2,5μ από τη δεξιά λωρίδα και θα ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο δρόμο με κώνους και μπλόκα. Τα οχήματα θα κινούνται αυστηρά στο όριο ταχύτητας που ορίζεται από κάθετες σημάνσεις, ήτοι τα 50km/h.

Στις 17.30 που θα τελειώσει το ποδήλατο, θα ανοίξουν όλοι οι δρόμοι εκτός από το τμήμα της διαδρομής του τρεξίματος που περιγράφεται παραπάνω.