Συγχαρητήρια στην 95 Α.Δ.Τ.Ε.  για την έκθεση για το έπος του 1940

Στην επετειακή έκθεση φωτογραφίας και μουσειακού υλικού με θέμα «Με το χαμόγελο στα χείλη» που διοργανώνει η 95 ΑΔΤΕ «Διαγοριδών» και εγκαινιάστηκε προχθές παρέστη ο πρώην βουλευτής και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Παππάς.

Ο κ. Γιάννης Παππάς εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα τόσο για το εύρος τους όσο και την ιστορική τους σημασία και δήλωσε τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στον στρατηγό-διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Γρηγόριο Ρουμάνη αλλά και σε όλα τα στελέχη της 95 ΑΔΤΕ και του Πολεμικού Μουσείου που συνέβαλαν στην εξαιρετική αυτή έκθεση.

Το κοινό της Ρόδου έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο μέσω πρωτογενούς αρχειακού υλικού, που θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό τμήμα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νησί μας, και να γνωρίσει σημαντικές πτυχές της νεότερης ιστορίας μας που αναφέρεται στις ένδοξες στιγμές του έπους του 1940.

Αυτό που με εντυπωσίασε και θεωρώ ως το μεγάλο πλεονέκτημα της έκθεσης είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη της να γνωρίσει πέρα από το στρατιωτικό τομέα, πολλά πεδία της δημόσιας ζωής και της καθημερινότητας της περιόδου και να κατανοήσει το πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας που χαρακτήρισε τότε το λαό μας και θεωρώ πως ακριβώς αυτή η ενότητα μας οδήγησε στο νικηφόρο αποτέλεσμα που εξέπληξε την παγκόσμια κοινή γνώμη».