Εκδηλώσεις της ΕΛΑΣ για τον Άγιο Αρτέμιο

Τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο θα τιμήσει και φέτος η Ελληνική Αστυνομία με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, αλλά και με εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της!

Όπως είναι γνωστό η 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει καθιερωθεί και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».
Πρόκειται για μια ημέρα με ξεχωριστή αξία και σημασία για το Σώμα, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, έχει προγραμματίσει για ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου να πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις κατά τις οποίες θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ακολούθως θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στις  09.30’ το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Ρόδου, από τη Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στις  09.00’ το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου.
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι προϊστάμενοι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων - συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα από 17 έως 19.10.2018, θα πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.