Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 25χρονος για διάπραξη κλοπών

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 25χρονος για διάπραξη κλοπών

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 25χρονος για διάπραξη κλοπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και φυλάκιση ενός μηνός με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε 25χρονο που κατηγορείται για κλοπές που διέπραξε στην Κάλυμνο, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 42χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο μόνο για απλή κλοπή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τη σύλληψη στις 29 Ιανουαρίου 2018 το βράδυ, του 25χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου καθώς την τελευταία εβδομάδα πριν τον εντοπισμό του, διέπραττε συστηματικά κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία στις 23 Ιανουαρίου 2018 τα ξημερώματα παραβίασε την πόρτα σχολικής μονάδας στην Κάλυμνο και αφού εντόπισε τρόφιμα και αθλητικά είδη που είχαν συγκεντρώσει μαθητές και εκπαιδευτικοί για τη σχολική γιορτή, αφαίρεσε διάφορα καταναλωτικά προϊόντα. Στη συνέχεια ο ίδιος αφαίρεσε και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ο 25χρονος στις 27 Ιανουαρίου 2018 παραβίασε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και κέρματα και ένα φορτηγό από όπου αφαίρεσε το ράδιο cd.

Στις 28 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, ο ίδιος δράστης μαζί με 42χρονο συνεργό του, παραβίασαν μία κατοικία με σκοπό την κλοπή, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Από το σπίτι αφαίρεσαν ένα μπιτόνι με λάδι το οποίο όμως τους «χύθηκε» στη διαδρομή!

Τέλος στις 28 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα ο 25χρονος αφαίρεσε και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Τόσο η μοτοσικλέτα όσο και το μοτοποδήλατο που αφαίρεσε τα εγκατέλειψε στη συνέχεια σε σημείο όπου υποδείχτηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τα εντόπισαν και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε έλεγχο που έγινε κατά τον εντοπισμό του δράστη και έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης
• Δυο τεμάχια βαμβάκι εμποτισμένα με ηρωίνη
• 16 ναρκωτικά δισκία
• Μπουφάν, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει από ανήλικο κάτοικο του νησιού μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται και ο 42χρονος και με αυτήν παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών