Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι και Αλβανός για κλοπές στην Κάλυμνο

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε δύο Ρομά και έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές Καλύμνου, την ώρα που φόρτωναν σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, όλα όσα προηγουμένως είχαν κλέψει από σπίτια του νησιού!

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και μάλιστα οι δράστες είχαν σκεπάσει, για να μην φαίνονται τα κλοπιμαία που δεν ήταν άλλα από 4 τηλεοράσεις και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο στην Κω, το οποίο και έκρινε ένοχους τους δύο Ρομά ηλικίας 26 και 31 ετών καθώς και τον 29χρονο Αλβανό, και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Για τους τρεις εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 25 Φεβρουαρίου 2013 το βράδυ, προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου είδε τους τρεις άνδρες να μεταβαίνουν στο λιμάνι του νησιού με το αγροτικό αυτοκίνητό τους και εκεί επιχείρησαν να φορτώσουν σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος – Πειραιάς, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές!

Σε έλεγχο που τους έγινε από τους λιμενικούς οι  δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις συσκευές και έτσι προσήχθησαν για έλεγχο.

Άμεσα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και στο πλαίσιο συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες στις 24 Φεβρουαρίου 2013, διέρρηξαν δυο σπίτια (των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν) και αφαίρεσαν μέσα από αυτά συνολικά (4) τηλεοράσεις.

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Ο υπολογιστής, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του αστυνομικού έλεγχου προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου Ρομά εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.