Απολαμβάνει την κορυφή ο Ιάλυσος

Απολαμβάνει την κορυφή ο Ιάλυσος

Απολαμβάνει την κορυφή ο Ιάλυσος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Κέρδισε χθες με 3-2 τον πολύ καλό Παλληνιακό, κάνοντας το "τρία στα τρία" και αποσπάστηκε κατά τρεις βαθμούς από τους διώκτες του

Τελικά αποδείχτηκε πως ο εξ αναβολής αγώνας με τον Παλληνιακό ήταν ντέρμπι, καθώς οι φιλοξενούμενοι δικαιολόγησαν με την εμφάνισή τους, τη θέση που κατείχαν στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά και τα αποτελέσματα που είχαν φέρει μέχρι χθες.

Ο Ιάλυσος όμως θέλοντας να δείξει πως αυτός θα είναι το… αφεντικό του Ομίλου και πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, ιδιαίτερα στο γήπεδό του, όντας πολύ καλός στον αγωνιστικό χώρο, επιβλήθηκε με 3-2 του αντιπάλου του, και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή, αφήνοντας πίσω πέντε ομάδες να τον καταδιώκουν, με διαφορά τριών πόντων, έχοντας το απόλυτο μέχρι τώρα.

Η ομάδα του Θανάση Τερζή, είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Από το 15λεπτο και μετά και με κατοχή μπάλας, σωστή ανάπτυξη, αλλά και τακτικά στημένη καλά στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να δημιουργεί φάσεις μπροστά στην εστία του Τσάκαλου και να φτάνει στο 1-0 με το πανέμορφο γκολ του Γιώργου Δελαπόρτα.

Μάλιστα περίμενε την αντίδραση του Παλληνιακού και γι’ αυτό το λόγο, κυκλοφορώντας την μπάλα σωστά και με υπομονή, δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση από τον Παλληνιακό, που με τη χθεσινή εμφάνισή του έδειξε πως θα πρωταγωνιστήσει στον Όμιλο.

Οι «ερυθροκίτρινοι» μπορεί να ευτύχησαν στο 50΄ να φτάσουν στο 2-0 με το αυτογκόλ του Αρκούδα , αλλά είδαν να χάνουν αυτό το πλεονέκτημα στο 52΄, με τη μείωση του σκορ από τον Παλληνιακό. Συνέχισαν να πιέζουν κι η πίεσή τους καρποφόρησε στο 78΄ με το πέναλτι που κέρδισε ο Βελλίνης και ευστόχησε ο Μισέλ (3-1).

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα «όπλα». Πάλεψαν μέχρι τέλους και πέτυχαν να μειώσουν το σκορ με τον Ρ. Κωστόπουλο (3-2), αλλά…ήταν πλέον αργά. Ο Ιάλυσος πήρε μια ακόμα σπουδαία νίκη, αποσπάστηκε κατά τρεις βαθμούς και περιμένει τώρα τη Νίκη Τραγανού για μια ακόμα νίκη.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

12' Το δυνατό σουτ του Ματσαδέ έφυγε λίγο άουτ.

16' Ο Δελαπόρτας έβγαλε μόνο του τον Σταυλά στην περιοχή, αλλά την ώρα του σουτ τον πρόλαβαν οι αμυντικοί κι η ευκαιρία χάθηκε.

18' Ο Γεωργίου έκανε το σουτ, ο Τσάκαλος έδιωξε με τα πόδια κι ο Περογαμβράκης που σούταρε εκ νέου, έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση.

24' Ο Μισέλ εκτέλεσε φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο του Τσάκαλου.

25' Από ωραία μπαλιά του Μισέλ στον Δελαπόρτα, εκείνος κοντρόλαρε, είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με όμορφο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

40' Από ωραία προσπάθεια και σουτ του Περογαμβράκη, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Τσάκαλου.

48' Ο Τσάκαλος έπεσε στα πόδια του επελαύνοντα Δελαπόρτα, σώζοντας την εστία του.

50' Ο Δελαπόρτας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σέντραρε παράλληλα στην εστία κι ο Αρκούδας στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

52' Παρά τις κόντρες στην άμυνα του Ιάλυσου, κανείς δεν μπόρεσε να διώξει. Η μπάλα πήγε δεξιά στον Ζέλο, που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ανδρούτσου μειώνοντας σε 2-1.

59' Ο Δελαπόρτας άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ρεκλείτη, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Τσάκαλος απέκρουσε.

62' Ο Δελαπόρτας εκτέλεσε φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Περογαμβράκη έφυγε άουτ.

69' Ο Περογαμβράκης εκτέλεσε φάουλ απευθείας, αλλά ο Τσάκαλος έδιωξε σε κόρνερ.

78' Ο Βελλίνης μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Δημητρίου στις κόντρες που δημιουργήθηκαν, σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι με τον κ. Παρχαρίδη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μισέλ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και γράφοντας το 3-1.

93' Ο Κυριόπουλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κωστόπουλο Ρ. κι αυτός πέτυχε από κοντά το τελικό 3-2.

Κορυφαίοι του Ιάλυσου ήταν οι Κόλα, Δελαπόρτας και Τσούπρος. Από την πολύ καλή ομάδα της Παλλήνης άρεσαν οι Ζέλο, Σάμιος και Βλάχος.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Παρχαρίδη (Δράμας), Στεφούλη (Γρεβενών), και Νατσιόπουλου (Δυτ. Αττικής).

Οι ομάδες:

Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Σταυλάς, Κόλα, Μακρυδημήτρης, Τσούπρος, Ρεκλείτης (76΄Π. Αθανασίου), Περογαμβράκης, Μισέλ, Κορέτα (57΄Βελλίνης), Δελαπόρτας (82΄Ομπίνα), Γεωργίου (76΄Κ. Χειμωνέττος).
Παλληνιακός: Τσάκαλος, Κουνάς (53΄Κωστόπουλος Σπ.), Αρκούδας (61΄Μερκούρης), Γκαμάλ, Τρυφιάτης (67΄Κυριόπουλος), Δημητρίου, Ζέλο, Σάμιος, Ματσαδές (78΄Κωστόπουλος Ρ.), Μπιτίλης , Βλάχος.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα