Σημαντικό γεγονός το 3ο συνέδριο αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο

Σημαντικό γεγονός το 3ο συνέδριο αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο

Σημαντικό γεγονός το 3ο συνέδριο αρχιτεκτονικής και τουρισμού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Γύρω στα 600 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Ρόδο.

Διοργανώνεται από το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας και Δωδεκανήσου, το σύλλογο αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το δήμο Ρόδου, την ένωση ξενοδόχων Ρόδου και το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Rodos Palace, με ξεκίνημα στις 16.30 για το Σάββατο 20 του μήνα και στις 11.00 για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Η είσοδος θα είναι και φέτος ελεύθερη για το κοινό.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών που παραχώρησαν χτες συνέντευξη τύπου για το συνέδριο κάλεσαν το κοινό να παραβρεθεί, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός. Μάλιστα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Γιώργος Σκιαδόπουλος «Το 2018 είναι μία κομβική χρονική στιγμή για να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας».

Όπως υπογράμμισε είναι σημαντική και η στήριξη από τους πολίτες, ενώ όπως τόνισε το τετράπτυχο φορέας, πολίτης, επενδυτής και μηχανικός-αρχιτέκτονας σε συνδυασμό με τον τουρίστα πρέπει να μπει ως βάση για να βρούμε τα όσα μας ενώνουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος άρχισε να κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα και πρέπει να μπουν βάσεις για την ανάπτυξή του.

Με αφορμή το συνέδριο αρχιτεκτονικής ο κ. Σκιαδόπουλος αναφέρθηκε στο επίσης σημαντικό γεγονός των διαγωνισμών για τον αστικό εξοπλισμό των νησιών που στέφθηκαν με επιτυχία, και ανακοίνωσε ένα ακόμα μεγάλο εγχείρημα, αυτό που αφορά το διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας του ΝΟΡ που βρίσκεται πίσω από την περιφέρεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο διαγωνισμός θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2019.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος που μίλησε στη χτεσινή συνέντευξη, στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχία των διαγωνισμών που έγιναν σε συνεργασία με την περιφέρεια κάνοντας λόγο για την ανάπτυξη ενός ευρύ κοινωνικού διαλόγου μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε για μία ακόμα φορά, ότι όσοι δήμοι της Δωδεκανήσου προμηθευτούν αστικό εξοπλισμό επιλέγοντας από τις αρχιτεκτονικές προτάσεις που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς θα χρηματοδοτηθούν από την περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός, στάθηκε στην παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων στο συνέδριο, οι οποίοι όπως τόνισε θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους στη διοργάνωση, και υπογράμμισε ότι αρχιτεκτονική και τουρισμός είναι έννοιες πολιτιστικής ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου αναφέρθηκε στην ανάγκη για πραγματοποίηση στον τόπο μας υψηλού επιπέδου διοργανώσεων και πρόσθεσε ότι η αρχιτεκτονική είναι κομμάτι του πολιτισμού της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Υπογράμμισε ότι θα είναι ένα συνέδριο ουσίας και προτάσεων και κατέληξε λέγοντας ότι τουρισμός και αρχιτεκτονική είναι αλληλένδετα.

Εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, υπογράμμισε ότι τέτοιες διοργανώσεις ωφελούν πολυεπίπεδα το νησί μας και είναι αφορμή να κάνουμε μία… επανεκκίνηση από άλλη οπτική γωνία.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου