Ξεκινούν οι διοργανώσεις βόλεϊ στα Δωδεκάνησα

Ξεκινούν σιγά σιγά τα τοπικά πρωταθλήματα του βόλεϊ και μαζί και το Κύπελλο που φέτος, θα αφορά μόνο τις γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα:
Την  προηγούμενη Τρίτη το Δ.Σ. της ΤΕ ΕΟΠΕ, είχε συνάντηση  με εκπροσώπους  και προπονητές των σωματείων, με θέμα τη διεξαγωγή και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων. 

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν πρώτες οι Νεάνιδες,  στις 3 Νοεμβρίου, και να ακολουθήσουν την αμέσως επομένη εβδομάδα, Γυναίκες, Έφηβοι και Παίδες (το πρόγραμμα όλης  της αγωνιστικής περιόδου θα δημοσιευτεί  τις επόμενες ημέρες).

Αποφασίστηκε ακόμη, η διεξαγωγή κυπέλλου στις γυναίκες, με τη συμμετοχή πέντε ομάδων, ήτοι των Διαγόρα, ΠΑΟΚ, Ροδίων  Άθλησις, Τελχινίδας και Φοίνικα Ρόδου.

Μετά από κλήρωση
- Ο Διαγόρας θα αντιμετωπίσει το Φοίνικα σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ο νικητής θα παίξει με την ομάδα του «Ροδίων» το επόμενο  Σάββατο  (27/10)  στον πρώτο ημιτελικό.

-Τον δεύτερο ημιτελικό συμπληρώνουν ο ΠΑΟΚ και η Τελχινίδα, που επίσης θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 27/10.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε πάντως από την Τοπική Επιτροπή ο αγώνας του Διαγόρα με τον Φοίνικα στο Κύπελλο των γυναικών, θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 17.00, στο γήπεδο του Διαγόρα.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως από την περίοδο 2008-2009, με απόφαση της τότε τοπικής επιτροπής, ο θεσμός του Κυπέλλου έφερε την επωνυμία «Παναγιώτης Βακόντιος», στη μνήμη του αξέχαστου αθλητή, προπονητή και παράγοντα του αθλήματος.