Δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας για να δώσει λύσεις στη Σύμη

Δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας για να δώσει  λύσεις στη Σύμη

Δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας για να δώσει λύσεις στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, στον οποίο και έθεσε το ζήτημα της έλλειψης γιατρού αλλά και της αναβάθμισης του Πολυδύναμου ιατρείου του νησιού!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου και σε αυτήν συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος Σύμης έθεσε στον Υπουργό Υγείας το θέμα της έλλειψης γιατρού στο νησί αλλά και την αναβάθμιση του Πολυδύναμου ιατρείου σε Γυαλό και Χωριό.

Όπως είπε ο δήμαρχος «θα πρέπει επιτέλους να εγκαινιαστεί το κτήριο που εδώ και ένα χρόνο είναι έτοιμο, στο Χωριό Σύμης, και αφού μετεγκατασταθούν εκεί και τα δύο ιατρεία (έχει έκταση 900 τ.μ.) να χαρακτηριστεί ως Κέντρο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας καταρχήν δεσμεύθηκε να προκηρυχθεί άμεσα θέση Διευθυντή ιατρού γενικής ιατρικής Παθολογίας και όχι Α΄επιμελητή όπως γινόταν έως τώρα, ούτως ώστε να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον.

Επίσης ο κ. Ξανθός συμφώνησε να γίνει άμεσα πρόσληψη – εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον- επικουρικού ιατρού για το νησί, καθώς και να προσληφθεί οδηγός ασθενοφόρου από την προκήρυξη που θα «βγει στον αέρα» τον Νοέμβριο και θα αφορά οδηγούς ασθενοφόρων για όλη τη χώρα.

Τέλος ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας είχε επαφές και με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείου Εσωτερικών για την απόκτηση δύο απορριμματοφόρων (ένα μικρό και ένα μεγάλο) για το νησί της Σύμης.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο