Αυλαία με βραβεύσεις και... Γκάλη στη Ρόδο!

Με το βραδινό Γκαλά στο Rodos Palace ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το Peace & Sport regional forum που διοργανώθηκε φέτος στο νησί μας. 

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση έριξε αυλαία με τις καθιερωμένες βραβεύσεις αλλά και τον Νίκο Γκάλη, που έκανε guest εμφάνιση!

Ο θρύλος του μπάσκετ εστίασε στο ρόλο του αθλητισμού ως πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους ο αθλητισμός μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αλλαγές και μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όσον αφορά στις βραβεύσεις, ο οργανισμός Peace and Sport τίμησε οκτώ διεθνείς και τοπικές οργανώσεις και προσωπικότητες που ξεχώρισαν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην ειρήνη, το διάλογο και την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού. 
 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ήταν συνδιοργανώτρια του φόρουμ, οι βραβευθέντες ήταν: 

Champion of the Year: Blaise Matuidi
April 6 Initiative of the Year: Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού του Μπαχρέιν
Sport Simple Programm of the Year: Fundación Buen Punto 
Diplomatic Action of the Year: Τμήμα Αθλητικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με το Κέντρο Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Τενεσί
Special jury prize: The International Ice Hockey Federation (IIHF) 
Regional Peace-Through-Sport initiative of the year: American Community Schools of Athens 
Regional Sport Organization of the year: Hope Refugee F.C. 
Regional NGO of the year: Budo for Peace.
 


Ο επίλογος του Καρεμπέ
Ο Κριστιάν Καρεμπέ έκλεψε την παράσταση στο φόρουμ και αν μπορούσε να βάλει ένα ευρώ στην άκρη για κάθε φωτογραφία που του ζήτησαν να βγάλουν μαζί του οι θαυμαστές του, θα είχε εξασφαλίσει άνετα το εισιτήριο επιστροφής όχι στην Αθήνα αλλά στο Παρίσι!  

Ο Καρεμπέ ανήρτησε στο instagram και το παρακάτω μήνυμα για την εκδήλωση: «Διεθνές forum Peace and Sport στη Ρόδο. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να μας ενώσει και να αλλάξει τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι μία διεθνής γλώσσα κι ένα διπλωματικό εργαλείο για να σπάσουμε τα σύνορα».