Έρμαια των λαθών, θύματα της διχόνοιας

Έρμαια των λαθών, θύματα της διχόνοιας

Έρμαια των λαθών, θύματα της διχόνοιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Θάνος Ζέλκας

Ο Λένιν έλεγε πως όταν ο εχθρός σου σε επαινεί να γυρνάς πίσω σου και να κοιτάζεις που έχεις κάνει λάθος. Όταν μια κυβέρνηση της αριστεράς, ορκισμένη στο παρελθόν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και ενίοτε εναντίον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέχεται τα συγχαρητήρια όλων αυτών που θεωρούσε εχθρούς της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε κάτι στ’ αλήθεια δεν πάει καλά.


Είναι τα ίδια τα γεγονότα που φωνάζουν περισσότερο από τις ανησυχίες μας.

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια έδειξε πως ο λαός τους γύρισε την πλάτη.

Εντούτοις η τεχνογνωσία που απέκτησε η κυβέρνησή μας να μεταφράζει τα αποτελέσματα όπως θέλει, μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο τελευταίο δημοψήφισμα, μεταδόθηκε στην κυβέρνηση των παραχαρακτών της ιστορίας για να προχωρήσουν στις διαδικασίες της επικαιροποίησης της συμφωνίας, χωρίς να δώσουν καμία σημασία στη βούληση του λαού τους.

Οι οκτώ τον αριθμό βουλευτές που χρειάζονταν για να συγκεντρωθούν τα δύο τρίτα του κοινοβουλίου που θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία βρέθηκαν κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες, με τα ξένα λόμπι να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν στη γείτονα χώρα προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.

Η κυβέρνηση της Ψευτομακεδονίας πανηγυρίζει ήδη με τις ευλογίες και της δικής μας κυβέρνησης και τους πρότερους εχθρούς της την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τους διεθνείς οργανισμούς. Κι όμως προσπαθούν ακόμα και τώρα να μας πείσουν αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας χαροποιεί διότι εξασφαλίσαμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ας ανακεφαλαιώσουμε για να δούμε που βρισκόμαστε.

Υποστήκαμε μια τεράστια διπλωματική ήττα μετά από χρόνια λάθους χειρισμών.

Επιτρέψαμε στους παραχαράκτες της Ιστορίας να διεκδικούν την δική μας αδιαμφισβήτητη Ιστορία.

Τους νομιμοποιήσαμε τις ονειρώξεις τους για τη “Μεγάλη Μακεδονία” που φθάνει μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος.

Τους αναγνωρίζουμε ως μακεδονική εθνότητα καθώς και τη σλαβική γλώσσα τους ως μακεδονική, γιατί τους πονάει πάρα πολύ που όλα τα αρχαιολογικά ευρύματα έχουν επιγραφές στην ελληνική.

Ποιά τα σλάβικα που το αλφάβητό τους δομήθηκε πάνω στο ελληνικό αλφάβητο μια και κανένα άλλο στον κόσμο δεν μπορούσε να αποδώσει τις λέξεις τους. Και όλα αυτά την ώρα που διακεκριμένοι ιστορικοί και επιστήμονες ανά τον κόσμο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα προοδευτικό με μεγάλο σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις του άλλου. Αυτό όμως το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας μας, με την ανοχή της κυβέρνησής μας και την προσπάθεια διχασμού του λαού μας προκειμένου να περάσουν όλα πιο εύκολα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω ούτε καν ως “μαύρη κωμωδία”. Αυτοί που το έστησαν και το υποστηρίζουν θα πρέπει να ντρέπονται που ατιμάζουν τον πιο αξιοσέβαστο πολιτισμό της ανθρωπότητας, που ακόμα και κτήνη όπως ο Χίτλερ δεν τόλμησαν να τον βεβηλώσουν.

Έχει χαθεί κάθε μέτρο, κάθε λογική, κάθε αδιάσειστο επιχείρημα, προκειμένου αυτοί που σχεδίασαν αυτό το έκτρωμα να καταφέρουν να το υλοποιήσουν. Όποιος αγαπά την πατρίδα του και αντιδρά, εισπράττει την επιγραφή του ακραίου. Όποιος συμμετέχει σε συλλαλητήρια είναι γραφικός. Όποιος σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας είναι οπισθοδρομικός.

Η χώρα μας έχει υποστεί μια χυδαία και ανεδαφική επίθεση από τους παραχαράκτες της ιστορίας που βρήκαν συμμάχους τα μεγάλα λόμπι και τα συμφέροντα που τα στηρίζουν για να κάνουν το παιχνίδι τους στα Βαλκάνια, για μια ακόμα φορά. Το δυστύχημα είναι πως βρήκαν δόκιμο έδαφος και στο εσωτερικό, με αρκετούς πρόθυμους να υλοποιήσουν αυτό το έκτρωμα χωρίς να υπολογίσουν το κόστος.

Το “διαίρει και βασίλευε” καλά κρατεί σε όλα τα επίπεδα, αφού είναι η πιο ασφαλής τακτική για να υποτάξει κάποιος ακόμα και τον πιο σκληρό αντίπαλο.

Όλοι οι πόλεμοι χάνονται πρώτα λόγω των αψιμαχιών στο εσωτερικό και κατόπιν στα πεδία της μάχης. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά μας πέτυχαν τα γεγονότα διχασμένους και αποδεκατισμένους.

Αρνούμαστε συνεχώς να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος γι’ αυτό και θα μας στοιχειώνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...