Παρουσίαση του έργου της Λέσχης Lions Ηλιούσα Ρόδου

Οι διεθνείς λέσχες των lions είναι είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών στο κόσμο.    
Η Λέσχη Lions Ηλιούσα Ρόδου ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια.


Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους αγώνες που κάνει να σταθεί  δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία αρωγός και βοηθός σε όσους έχουν ανάγκη.

Το έργο που έγινε στο διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου και των μελών για προσφορά και βοήθεια...

Στις 13/07/2018 επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα χρόνιων νοσημάτων Άγιος Ανδρέας προσφέροντας αναλώσιμα που μας είχαν ζητηθεί. Χάρη στην πρωτοβουλία της L. Ελένη Παπά συγκεντρώθηκε το ποσό των 170,00 ευρώ, το οποίο και διατέθηκε.

Στη συνέχεια και κατόπιν της μεγάλης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας με τη φωτιά σε περιοχές της  Αττικής συγκεντρώσαμε τρόφιμα – φάρμακα και κλινοσκεπάσματα, τα οποία και μεταφέρθηκαν στους πυρόπληκτους με τη μεταφορική του κου Λάζαρου Ιωαννίδη αφιλοκερδώς.

Την ίδια χρονική περίοδο προσφέραμε 4 τροφοεπιταγές των 70,00 ευρώ έκαστη σε συμπολίτες μας που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

Προσφέραμε επίσης στο σύλλογο τριτέκνων Ρόδου είδη οικιακού εξοπλισμού προσφορά του μέλους μας κας Σούλας Χατζημιχάλη.

Συνεχίζουμε με την καθιερωμένη μας πια μεγάλη μουσική εκδήλωση που κάθε χρόνο πραγματοποιούμε στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Φέτος έλαβε χώρα στο κέντρο Καβουράκια στις 05/09 με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων της λέσχης μας. Την εκδήλωση πλαισίωσε με τα τραγούδια του ο τραγουδιστής Νίκος Γιάννου αφιλοκερδώς.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Γιάννου, τους φίλους της λέσχης μας που είναι πάντα παρόντες.  

Τους χορηγούς της εκδήλωσης:
Μελένος Μιχάλης: 300 euro Melenos Lindos exclusive boutique
Ιωαννίδης Παναγιώτης: 150  euro Ioannidis Hotels and Resort
Super market Παναγιωτάς: 100  euro
Χριστοδουλίδης Μιχάλης: 100  euro Christodoulides trading  Co
Χατζημάρκος Νικόλαος: 100 euro  Φούρνος Άρτος & Παράδοση
Διμέλλης Αποστόλης: 100 euro Τροφοσύνθεση Ρόδου.
Και τέλος μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που θέλει να παραμείνει ανώνυμη μας προσέφερε το ποσόν των 620,00 euro.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τα καταστήματα:
Athina Cold
Calceis pennatis
Laser line clinic
Σπανός - Dodekanisos  Seaways  
Sea-dreams
Αφοί Οικονόμου
Κα Σούλα Χατζημιχάλη.

Τέλος όλα τα καταστήματα και τα μέλη που προσέφεραν δώρα στη μεγάλη λαχειοφόρο αγορά μας  και σε όσους συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

Τα συνολικά έσοδα από την παραπάνω εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά καρδιογράφων στη Νότια Ρόδο και τροφοεπιταγών σε συμπολίτες μας που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

Στη συνέχεια στις 17/09 μέλη της λέσχης μας παρέδωσαν μετά από υπόσχεση που είχαμε δώσει στο γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Ιαλυσού έναν Ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις ανάγκες του Ιατρείου προσφορά της κας Ελένη Πάππου προς τη λέσχη μας.

Στην 01 Οκτωβρίου ημέρα της τρίτης ηλικίας η λέσχη μας τίμησε τους ηλικιωμένους του Χαραλάμπειου γηροκομείου Ρόδου προσφέροντάς τους πλούσιο γεύμα. Το γεύμα ήταν προσφορά των μελών της λέσχης μας:

Παππά Ελένη, Γιάννου Σταματία, Χαραλάμπους Ρούλα και Μπαφίτη Μαρία εις μνήμην της αγαπημένης μας Πέρσας Σαλαχούρη.

Στις 5 Οκτωβρίου με πολύ μεγάλη χαρά παραδώσαμε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Λίνδου έναν φορητό καρδιογράφο που αγοράστηκε από ένα μέρος των εσόδων της μεγάλης μουσικής εκδήλωσης στα Καβουράκια.

Μέλη της λέσχης μας βρέθηκαν στην πανέμορφη Λίνδο και τον παρέδωσαν στο γιατρό κο Νικόλαο Καρβουνιάρη.

Την αμέσως επόμενη μέρα 06 Οκτωβρίου ημέρα προσφοράς των Lions παραθέσαμε γεύμα στα παιδιά του Κέντρου παιδικής μέριμνας στο ξενοδοχείο D’Andrea Mare της οικογένειας Πατούρη, η οποία επί τρία συνεχή χρόνια φιλοξενεί τα παιδιά.

Την ίδια ημέρα δόθηκε το ποσό των 80,00 ευρώ σε ένα παιδί που χρήζει βοήθειας για να πραγματοποιήσει τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ακόμα την ίδια μέρα δόθηκε το ποσό των 250,00 Ευρώ για την ιατρική φροντίδα του μικρού Γιωργάκη που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και έχει ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινωνία του νησιού μας.

Για τις επόμενες δράσεις μας ακολουθούμε το πρόγραμμα των διεθνών, για την τυφλότητα η συλλογή σκελετών οράσεως.

Για το διαβήτη δωρεάν εξετάσεις ζαχάρου σε κεντρικό σημείο της πόλεως.

Για την καταπολέμηση της φτώχειας διανομή τροφοεπιταγών σε ευπαθείς οικογένειες του νησιού μας.

Επίσης θα παραδοθεί ένας ακόμα καρδιογράφος στο Κέντρο υγείας Αρχαγγέλου προσφορά του μέλους μας και προέδρου κας Σταματίας Γιάννου εις μνήμην του συζύγου της Πέτρου Γιάννου.

Θα γίνει μία ακόμα επίσκεψη στο Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας με προσφορά παιδικών τροφών και παιχνιδιών όπως κάθε χρόνο.

Για τα γενέθλια της λέσχης μας μουσική βραδιά φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Και τέλος για το 2018 ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Bazaar με στόχο την αγορά ΟΥΡΗΤΗΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΛΕΠΤΟΥ για την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.  

Ευχαριστούμε θερμά όσους στέκονται δίπλα μας και στηρίζουν το έργο μας προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.