Έξι παραγωγοί σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι

Μία ιστορική έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών, ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Παρίσι. Πρόκειται για τη SIAL Paris, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 του μήνα.

Στην έκθεση συμμετέχει και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με 6 παραγωγούς. Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν και θα εκτεθούν είναι τυροκομικά και μελισσοκομικά προϊόντα καθώς και αρτοσκευάσματα. Μάλιστα για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και το κρασοτύρι της Κω που έχει πιστοποιηθεί ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης. Την περιφέρεια θα εκπροσωπήσει ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η συγκεκριμένη έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία των τροφίμων και των ποτών καθώς έχει συμπληρώσει πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας. Με πραγματικά αξιοσημείωτα νούμερα, αφού ο αριθμός των εκθετών το 2016 ξεπέρασε τους 7.000, ενώ οι επισκέπτες ανήλθαν σε 155.700.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάστηκαν περισσότερα από 1.750 νέα είδη, ενώ δόθηκαν 15 βραβεία στα πιο πρωτοποριακά προϊόντα με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων να ανέρχεται στους 2.189. Με την παρουσία τους στη SIAL Paris οι επιχειρηματίες στοχεύουν όχι μόνο να βελτιώσουν το προφίλ της επιχείρησής τους σε διεθνές επίπεδο ανταλλάσσοντας πληροφορίες και ανακαλύπτοντας τις τελευταίες τάσεις της αγοράς αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να επωφεληθούν άμεσα και αποτελεσματικά με το να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.