Με υπομονή και ακρίβεια η Κατταβιά στο Βάτι

Στο Βάτι επιβεβαίωσε προχθές η Κατταβιά ξανά, πως στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι σίγουρα ένας από τους… κομπάρσους, όπως και ότι σε καμιά αναμέτρηση δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί.

Με αντίπαλο τον τοπικό Διαγόρα στο ματς της Νότιας Ρόδου, η ομάδα του Μανώλη Φραντζή είχε στο μεγαλύτερος μέρος την πρωτοβουλία και κατάφερε δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θωμά Πατσιόπουλου να σκοράρει και να φύγει με το 0-1 αλλά και τους τρεις βαθμούς.

Θέλοντας να σκιαγραφήσουμε μια εικόνα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα πρέπει να ξεκινήσουμε αναφέροντας πως ο Διαγόρας Βατίου στα πρώτα λεπτά είχε μια ανούσια υπεροχή, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Κατταβιά να αναθαρρήσει και να δημιουργήσει αυτή την πρώτη φάση μόλις στο 8’, όταν το πλασέ του Λόη μέσα από την περιοχή απόκρουσε με τα πόδια ο Δαρζέντας. 

Η είσοδος του Κουλιμπαλί στην επανάληψη για τους φιλοξενούμενους, λειτούργησε ευεργετικά αφού κατάφερε να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να την μοιράσει σωστά, γι’ αυτό μάλιστα στο 49’ υπήρξε μια καλή φάση από τη σέντρα του Αυγέρη, το κατέβασμα του Καλημέρη και το πλασέ του, που πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι.

Παρόλα αυτά, το Βάτι έδειξε να …ξυπνά από το λήθαργο και αντέδρασε στο 64’ ύστερα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλληνα, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Κατταβιά πάντως έδειξε ξανά τις διαθέσεις της και «προειδοποίησε» με το μακρινό σουτ του Καλημέρη στο 82’ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει η φάση του 93’ ως η πιο καθοριστική της αναμέτρησης.

Σ’ αυτήν λοιπόν, ο Κούτσι από αριστερά τροφοδότησε τον Καλημέρη κι αυτός με πλασέ έκανε το 0-1, σκορ αδύνατο ν’ ανατραπεί ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το ματς ολοκληρωθεί.

Εκτός από τη σημαντική νίκη της Κατταβιάς, είναι άξιο αναφοράς  ότι το Βάτι παραμένει ακόμη χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα, αφού έχει πέντε ήττες που σημειώθηκαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό με γκολ από το 80’ και μετά...

Από τον Διαγόρα διακρίθηκαν οι Μανώλης Ζερβός και Κατσαρής ενώ από την Κατταβιά οι Χ. Κιλασίν, Κουλιμπαλί και Καλημέρης.

Καλή η διαιτησία του Θωμά Πατσιόπουλου και των βοηθών του Σταυρούλια και Στεφανάκη.

Διαγόρας Βατίου: Δαρζέντας, Κωστάκης, Καραγιάννης (70’ Ζερβός Ε.), Έλληνας, Αδάμος (46’ Παναγιωτόπουλος), Ζερβός Β., Κατσαρής, Ποζατζίδης, Πλαγγέντης, Πουλάι (64’ Παπουρδάνος), Λαζίδης (72’ Εξουζίδης).

Κατταβιά: Παπαβεργής, Αυγέρης Κιλασίν Κ. (59’ Ντούπης, 85’ λτ. Φιλιππάκος), Κουμπιάδης, Κιλασίν Χ., Σαλαμαστράκης, Παραστατίδης (46’ Κουλιμπαλί), Κούτσι, Λόης, Νασόπουλος, Καλημέρης.